Grupul Teraplast va deschide o nouă unitate de producție în Băicoi, în urma primirii a 6,8 milioane de euro ajutor de stat

Grupul TeraPlast, unul dintre cei mai importanți producători de materiale pentru piața construcțiilor va demara implementarea a 3 proiecte de investiții în valoare totala de 15 milioane de euro, depuse prin Schema de ajutor de stat, după ce Ministerul de Finanțe a aprobat finanțarea acestora.

Conform unui anunț publicat pe site-ul Bursei de Valori București, implementarea celor trei proiecte depuse de TeraPlast, Depaco si TeraGlass, va începe imediat.

„Mă bucur să vad că statul își respecta angajamentul de a susține companiile românești. În 2016 am mai depus un proiect pentru ajutor de stat pentru TeraPlast SA și, în contextul în care nu a fost aprobat, am putut implementa doar parțial proiectul, din fonduri proprii. Impactul proiectelor de investiții va fi vizibil atât la nivel național, cât și internațional, iar principalii beneficiari vor fi clienții și partenerii noștri, către care ne respectăm promisiunea de a oferi soluții de calitate. Un alt efect al implementării lor, în această formă, va fi crearea a 159 de locuri de muncă în cadrul celor trei companii din Grupul TeraPlast”, a declarat Dorel Goia, Președinte al Consiliului de Administrație TeraPlast.

Investiția de 6,2 milioane de euro a TeraPlast SA are scopul de a aduce o inovație pe piața granulelor din PVC din Romania prin producția de granule fără halogen, rezistente la foc, și extinderea capacitații de producție a țevilor de canalizare interioară din polipropilenă, o alternativă superioară calitativ sistemelor din PVC. Deșeurile de polipropilenă rezultate din procesul tehnologic vor fi reciclate si reprocesate.

Cele 5,2 milioane de euro aferente proiectului Depaco vor fi utilizate pentru deschiderea unei noi unități de fabricație in Băicoi (Prahova) care, la o capacitate de producție de peste 10 milioane de metri pătrați de țiglă, va asigura fluxuri optime de logistică și depozitare.

Proiectul TeraGlass, în valoare de 3,5 milioane de euro, vizează crearea unui nou flux, complet automatizat, pentru producția ferestrelor și ușilor din PVC, proces ce va contribui atât la creșterea capacității de producție și a productivității muncii, cat și la suplinirea cererii aflate pe un trend ascendent.

Schema prin care cele trei companii din TeraPlast Group au solicitat ajutor de stat este H.G. 807/2014, care are ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie și dezvoltare regională, se mai arată în comunicat.

Acțiunile Teraplast au închis sesiunea curentă în creștere cu 0,29% la 0,35 lei. Compania are, conform datelor furnizare de BVB, o capitalizare bursieră de aproape 300 de milioane de lei.

Articolul precedent– REVISTA PRESEI – Ce spun cifrele despre cel mai bun an pentru firmele din România
Articolul următorTeama că vor fi vândute mai puține iPhone-uri trimite în jos acțiunile Apple și întreg Wall-Street-ul

Comments are closed.