Taxify, rivalul Uber, primește 175 de milioane de euro și ajunge la 1 miliard de euro

Taxify, un puternic concurent european pentru Uber, a primit 175 milioane de dolari ca urmare a unui program de finanțare condus de constructorul german Daimler.

Startup-ul estonian, cu sediul la Tallinn, a ajuns astfel la o valoare de 1 miliard de dolari după investiție, ajutându-i să intre în rândul companiilor „unicorn”1 din Europa.

În afară de Daimler, constructorul automobilelor Mercedes, au mai participat la investiție, fondul francez de capital de risc Korelya Capital, Taavet Hinrikus, co-fondatorul serviciului de transfer de fonduri TransferWise din Regatul Unit dar și investitorul existent Didi Chuxing, o companie chineză ce oferă servicii de transport de persoane.

Daimler, care deține deja concurentul MyTaxi, se va alătura echipei consiliului de administrație al Taxify în urma investiției făcute.

„Taxify vine ca o completare ideală pentru portofoliul nostru de servicii de mobilitate existent”, a spus Joerg Lamparter, șeful serviciilor de mobilitate la Daimler Financial Services, într-o declarație făcută miercuri.

Taxify a declarat că va folosi cele mai recente investiții pentru a-și dezvolta tehnologia și pentru a se extinde în continuare pe piețele din Europa și Africa. Compania are în prezent are 10 milioane de clienți înscriși pe platforma sa și este prezentă în 25 de țări.

În România, Taxify a început să-și ofere serviciile din 2016, în prezent căutând să pătrundă și în alte orașe.

Daimler este prezentă pe piața românească din 2017, odată cu preluarea aplicației Clever Taxi printr-o tranzacție de peste 10 milioane de euro.

1 – un start-up devine „unicorn” dacă ajunge la o valoare de peste 1 miliard de dolari.

Articolul precedentVizită de lucru în Vrancea. A fost reinaugurată o stație de irigații, avariată după punerea în funcțiune timpul Guvernului Năstase
Articolul următorResponsabilul pentru Downstream Oil al OMV Petrom a demisionat

Comments are closed.