Responsabilul pentru Downstream Oil al OMV Petrom a demisionat

Neil Anthony Morgan, responsabil pentru Downstream Oil la OMV Petrom a informat Cosiliul de Supraveghere al Grupului că demisionează și va pleca efectiv din companie la 30 noiembrie, după un mandat de 10 ani.

Succesorul în această funcție va fi anunțat ulterior, au precizat oficialii OMV.

Pe de altă parte, potrivit unei decizii din 26 aprilie 2018, Franck Neel a informat Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom că este pregătit să-și preia mandatul începând cu 1 iulie 2018, în postul de responsabil pentru Downstream Gas.

De asemenea, Consiliul de Supraveghere precizează că și Lăcrămioara Diaconu – Pințea va părăsi compania.

În conformitate cu Actul Constitutiv al OMV Petrom, numirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul Lăcrămioarei Diaconu-Pințea, până în dată de 16 aprilie 2019. Franck Neel a acceptat numirea şi va prelua poziţia, în funcţie de disponibilitate, cel mai târziu începând cu dată de 1 august 2018.

Renunţarea la mandat a doamnei Diaconu-Pinţea va deveni efectivă la momentul în care succesorul său va prelua funcţia, dar nu mai târziu de 1 august 2018.

În luna ianuarie acest, Mariana Gheorghe a renunţat la mandatul de preşedinte al Directoratului şi CEO al OMV Petrom, renunţarea devenind efectivă la momentul în care Christina Verchere va prelua funcţia, cel mai târziu pe 20 mai 2018.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 61 milioane bep în 2017. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârșitul lui martie 2018, sub două branduri, OMV și Petrom. OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti și la Bursa de Valori Londra.

Articolul precedentTaxify, rivalul Uber, primește 175 de milioane de euro și ajunge la 1 miliard de euro
Articolul următorCodul Economic, o mega-utopie. Cum vrea PSD să înghețe 5 ani „harababura” fiscală

Comments are closed.