Polonia a cerut fonduri suplimentare de la Uniunea Europeană pentru a contribui la finanţarea eforturilor pentru găzduirea milioanelor de refugiaţi veniţi din ţara vecină Ucraina, invadată de forţele ruse.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a spis că ţara sa tratează soldaţi ucraineni răniţi şi şi-a deschis „uşa şi inima” pentru peste 2,5 milioane de refugiaţi din Ucraina.

Polonia are nevoie de bani pentru a contribui la finanţarea acestui efort, dar până acum UE „nu a plătit niciun cent” pentru îngrijirea refugiaţilor, a adăugat şeful executivului polonez, relatează dpa, citată de Agerpres.

Varşovia caută să aibă parte de un tratament corect, a spus el, adăugând că Turcia a fost sprijinită cu miliarde de euro în timpul ultimului val de refugiaţi şi că în prezent Polonia merită asistenţă de la UE.

Poliţia de frontieră poloneză a anunţat marţi că Polonia a primit aproximativ 2,96 milioane de refugiaţi care au fugit de războiul din Ucraina, începând din 24 februarie.

Referitor la chestiunea dependenţei Europei de gazul rusesc, premierul polonez a amintit că Varşovia a avertizat în mod repetat Germania cu privire la gazoductele dinspre Rusia, însă sfaturile sale au fost ignorate.

Polonezii nu şi-au făcut niciodată iluzii despre politicile Kremlinului şi consecinţele acestora, dar „mai bine mai târziu decât niciodată”, a încheiat Morawiecki.

 

Sursa: Libertatea Zilei

Articolul precedentMinisterul Transporturilor vrea să operaționalizeze liniile de cale ferată din Portul Galaţi
Articolul următorUrmează trei luni crunte pentru români: scumpiri cu până la 60% – Evoluția prețurilor în principalele domenii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau