Ministrul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici va fi audiat marţi în Comisia economică din Senat cu privire la impactul măsurilor fiscal-bugetare introduse prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.114/2018.

Potrivit ordinii de zi a şedinţei de marţi a Comisiei economice din Senat, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici va fi prezent pentru a discuta aspecte referitoare la impactul măsurilor fiscal-bugetare introduse prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.

Tot la şedinţa de marţi este aşteptat şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, însă purtătorul de cuvânt al BNR Dan Suciu a declarat, pentru MEDIAFAX, că Isărescu nu a decis însă dacă se va prezenta sau nu marţi la comisiile parlamentare, la invitaţia senatorului Daniel Zamfir. Suciu a mai spus că senatorul Zamfir trebuie să răspundă acuzaţiilor de abuz în serviciu.

”Până să meargă BNR la vreo Comisie în care să vorbească de aşa-zise abuzuri, ar trebui că răspundă dânsul la acuzaţia de abuz în serviciu pe care a ridicat-o un senator membru al Comisiei de Finanţe Bănci, pentru că nu a respectat procedura de convocare. În plus, în spaţiul public dl Zamfir acuză BNR de o aşa zisă manipulare a ROBOR, un non subiect, o temă falsă la care BNR a dat toate detaliile. Înainte de orice, trebuie clarificate toate aceste chestiuni din partea expeditorului invitaţiei, şi să nu se creeze aşteptări nerealiste. BNR este deschisă la un dialog clar şi onest, dar în acest context riscă să creeze mai multă confuzie”, a afirmat Dan Suciu.

Articolul precedentLeul scapă momentan din ghearele euro
Articolul următorPrețurile petrolului, la cel mai mare declin din ultima lună