Preţurile petrolului au scăzut luni cu peste 3%, cel mai mare declin din ultima lună, ca urmare a intensificării activităţilor extractive din Statele Unite, care sugerează creşterea ofertei, transmite Reuters.

Un alt factor negativ pentru piaţa petrolului a fost războiul comercial dintre Washington şi Beijing, pe fondul scăderii încrederii investitorilor că dele două părţi vor pune capăt în curând acestui conflict care a afectat economia chineză.

Contractele futures pentru petrolul Brent, de referinţă la bursa din Londra, au scăzut cu 1,94 dolari, respectiv cu 3,2%, la 59,7 dolari pe baril, în timp ce preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a coborât cu 2,12 dolari, respectic cu 4%, la 51,57 dolari pe baril.

Ultima oară când preţul petrolului Brent a scăzut într-o proporţie similară a fost pe 27 decembrie, în timp ce cotaţia petrolului WTI a mai coborât cu peste 4% pe 24 decembrie.

Petroliştii americani au adăugat săptămâna trecută 10 platforme de extracţie a ţiţeiului, aducând numărul total al acestora la 862, potrivit datelor publicate vineri de firma de servicii în domeniul energiei Baker Hughes.

Creşterea producţiei de petrol record a SUA, care este de aproape 12 milioane de barili pe zi, a afectat încrederea investitorilor, potrivit traderilor.

Articolul precedentTeodorovici, explicații în Senat pe OUG 114
Articolul următorNepoatele miliardarilor din China, puse la muncă