Românii alocă pentru cumpărături sau servicii personale cea mai scurtă perioadă de timp din Uniunea Europeană, la polul opus aflându-se nemții.
Timpul petrecut de europenii pentru cumpărături și servicii personale (cum ar fi vizitarea unui doctor sau a unui coafor) variază de la 17 minute pe zi în România la 35 de minute în Germania, potrivit unui sondaj realizat în 15 țări UE între 2008 și 2015.
Cercetarea, dată publicității de Eurostat, a cuprins grupul de vârstă 20-74.
În Finlanda, 50,8% din populația intervievată a spus că a cumpărat sau a folosit servicii personale în timpul zilelor de studiu.
Finlanda a fost urmată de Germania (48,8%), Estonia și Olanda (ambele 46,6%).
Cele mai scăzute niveluri de cumpărături și consum de servicii au fost raportate în România (29,0%), Grecia (30,7%) și Franța (33,6%).
În toate țările, rata de participare este mai mare pentru femei decât pentru bărbați.
Pentru cei care au raportat că au cumpărat sau au folosit servicii, timpul mediu de participare a fost de la 1 oră 18 minute în Franța și 1 oră 12 minute în Germania la 49 de minute în Ungaria.
Febra Internetului: achiziții online
Poate că stăm atât de puțin în mall-uri pentru că preferăm să cumpărăm din fața computerului.
Peste jumătate dintre românii utilizatori de Internet (55%) cumpără online cel puţin o dată pe lună, potrivit unui studiu de specialitate.
Se remarcă faptul că persoanele cu educaţie superioară fac acest lucru în proporţie de 61%, iar cele cu un un nivel mediu şi sub-mediu de educaţie în procentaj de 50%, arată studiul cantitativ “Digital Evolution: Connected Consumer Monitor”, remis joi Agerpres.
Bucureştenii sunt cei mai activi pe internet atunci când vine vorba despre online shopping, 62% cumpărând cel puţin o dată pe lună. Nici românii din mediul rural nu se lasă mai prejos, una din două persoane alegând acest mediu pentru a face achiziţii.
Bărbaţii sunt ceva mai activi decât femeile atunci când ne referim la cumpărăturile realizate online cel puţin o dată pe lună – 59% versus 52%.
Comments are closed.