Studiu: Tot mai puțini români vor să lucreze în străinătate

Tot mai puţini români vor să muncească în străinătate. Asta arata un studiu făcut recent de o companie de profil. Dacă până acum românii iși doreau să obțină joburi în diverse zone din Europa, acum prefera să rămână în țară, relatează Realitatea PLUS. 

8% dintre români au răspuns că pandem de coronavirus a fost traversată mai ușor decât se așteptau, iar 15% dintre respondenți spun că anul trecut le-a adus o serie de surprize plăcute pe plan profesional.

În ciuda situației epidemiologice dificile prin care trecem, 2021 este un an aşteptat cu optimism de jumătate dintre respondenţi. Cea mai mare dorinţă pentru anul în curs este legată de schimbarea locului de muncă sau să se angajeze, în cazul celor care, momentan, nu lucrează

Totodată, un sfert dintre respondenţi speră că anul acesta vor fi promovaţi sau vor primi o mărire salarială.

În ceea ce priveşte temerile pe care le au românii, pe primul loc se află posibilitatea de a nu-şi găsi job nici în 2021. 10% se tem că vor avea loc concedieri în compania pentru care lucrează şi aproape la fel de mulţi iau în calcul o posibilă închidere a activităţii angajatorului. Reducerea salariilor sau a pachetului de beneficii extrasalariale ori faptul că vor reîncepe să lucreze de la birou sunt alte aspecte menţionate de respondenţi. Aproape jumătate însă spun că nu au niciun motiv să fie îngrijoraţi cu privire la 2021, potrivit sondajului realizat de site-ul de recrutări online eJobs.ro.

Articolul precedentPfizer REDUCE livrările de vaccin anti-Covid la jumătate. Ce se întâmplă cu dozele pentru România
Articolul următorMinistrul Economiei, Antreprenoriatului şi Mediului de Afaceri, Claudiu Năsui: România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim din UE