Pfizer a redus la jumătate volumul vaccinurilor anti-Covid livrate săptămâna aceasta în țările UE, printre care și România. Mai exact, țara noastră a primit doar 50% din volumul planificat pentru săptămâna aceasta, iar cealaltă jumătate va fi alocată gradual până la finalul lunii martie. 

Decizia de a reduce temporar livrările în Europa ale vaccinului său împotriva COVID-19, justifica Pfizer săptămâna trecută, era justificată prin intenția de a-și îmbunătăți capacitatea de producţie la 2 miliarde de doze de vaccin pe an de la 1,3 miliarde, în prezent.

Pfizer a declarat că este necesar să realizeze unele modificări la nivelul procesului şi a unităţii de producţie care vor necesita aprobări suplimentare.

„Deşi va avea un impact temporar asupra transporturilor la sfârşitul lunii ianuarie până la începutul lunii februarie, va oferi o creştere semnificativă a numărului dozelor disponibile pentru pacienţi la sfârşitul lunii februarie şi în martie”, a indicat Pfizer, într-un comunicat.

Între timp, continuă vaccinarea la centrele din țară, iar oamenii au mers încă de la prima oră să primească serul.

Articolul precedentANRE „a împrumutat” și Consiliului Concurenței comparatoarele de oferte pentru energie electrică și gaze
Articolul următorStudiu: Tot mai puțini români vor să lucreze în străinătate