Şapte din zece companii vor abrogarea în întregime a Ordonanţei 114, iar mai mult de jumătate intenţionează să reclame la Comisia Europeană decizia intempestivă a guvernului, potrivit unei analize prezentate, miercuri, de Departamentul de Consultanţă fiscală al PwC România.

„În sectorul financiar, 82% din companii consideră taxa nejustificată. În zona companiilor din energie profitabilitatea va suferi. Vedem că 70% dintre companiile respondente apreciază că această ordonanţă ar trebui abrogată în întregime şi 52% dintre companiile respondente intenţionează să sesizeze Comisia Europeană şi instanţele locale pentru că sunt măsuri care contravin legislaţiei europene”, a  afirmat Daniel Anghel, liderul Departamentului de Consultanţă fiscală la PwC România.

Pe de altă parte, reprezentanţii casei de avocatură cu care lucrează PwC România au anunţat că orice persoană fizică sau juridică din România poate sesiza Comisia Europeană, dar un efect nu poate fi vizibil mai devrme de şase luni.

Potrivit specialiştilor D&B David şi Baias, OUG 114 încalcă 5 directive europene, un cod al comunicaţiilor electronice, o lege naţională şi Constituţia în 5 articole diferite, potrivit Agerpres.

Articolul precedentUndă verde pentru Acordul de liber schimb dintre UE şi Singapore
Articolul următorRenault îi retrage 30 milioane de euro lui Carlos Ghosn