Carlos Ghosn, fostul șef al Renault-Nissan nu va mai primi aproximativ 30 de milioane de euro din partea companiei franceze.

 

Consiliul de administrație al Renault a anunțat că nu îi va mai vărsa în conturi fostului CEO Carlos Ghosn indemnizația de non-concurență pe doi ani și va suprima și indemnizația corespunzătoare acțiunilor pentru perioada 2015-2018.

Carlos Ghosn este în arest din noiembrie și a demisionat și din funcția de CEO Renault, în timp ce de la șefia Nissan a fost înlăturat la câteva zile după arestare.

Ghosn, acuzat că a ascuns beneficii de 40 milioane euro, va primi cu aproximativ 30 milioane euro mai puțin ca urmare a acestor decizii, scrie Reuters. Consiliul Renault a luat în unanimitate decizia de a se renunța la compensație și la acțiuni.

Mai mulți politicieni francezi au criticat în ultimii ani remunerația primită de Carlos Ghosn, spunând că este nepermis de mare.

Carlos Ghosn a demisionat pe 24 ianuarie de la conducerea producătorului auto Renault.

Ghosn este în detenție de peste 80 de zile și i s-a respins în mai multe rânduri cererea de eliberare pe cauțiune, potrivit Hotnews.

Articolul precedentStudiu: şapte companii din zece sunt împotriva OUG 114
Articolul următorConsilierul premierului Dăncilă, noul director al CFR