Statul California interzice Bitcoin în donațiile pentru campaniile electorale

Candidații care doresc să acceadă la funcții publice în statul american California nu pot primi donații în criptomonede, potrivit unei noi decizii din partea agenției guvernamentale responsabilă în domeniu.

Comisia pentru bune practici politice (FPPC – Fair Political Practices Commission) a stabilit interzicerea donațiilor politice în criptovalute, invocând dificultatea de a urmări originea acestor sumelor aferente acestor donații și preocupările legate de transparența politică, conform coindesk.com.

Decizia vine în urma audierilor ce au avut loc în august, în cadrul căreia FPPC a discutat mai multe aspecte electorale, inclusiv dacă ar trebui să se permită criptomonedelor să fie implicate în donații politice. Comitetul nu a ajuns la o concluzie la momentul respectiv, având nevoie de un termen mai lung pentru a înțelege pe deplin problema.

În timp ce unii comisari, în cadrul ședinței, au adus argumente împotriva unei interdicții totale, alții au ridicat întrebarea referitoare la cum să se verifice originea sumelor de bani implicate într-o donație făcută cu monede virtuale.

În urma deciziei luate, un reprezentant al FPPC a declarat, CoinDesk că vor continua dezbaterile și analizele pe această temă în perioada următoare, precizând că „au existat cercetări ample efectuate de personalul nostru, opinii primite de la părțile interesate ce au fost publicate pe site-ul nostru precum și o dezbatere publică în cadrul Comisiei, odată cu luarea deciziei. Însă, după cum au declarat public mulți, dacă nu toți comisarii, vor exista dezbateri și analize suplimentare în lunile și anii ce vor urma”.

În prezent, Comisia Electorală Federală din S.U.A. permite candidaților să accepte criptomonede, precum Bitcoin, ca donații în natură, o decizie care a fost adoptată în 2014.

La nivel de state, unele dintre ele, cum ar fi Carolina de Sud, au adoptat o poziție similară cu cea din California și au interzis de mai mult timp donațiile de tip bitcoin. Altele, precum Colorado, permit finanțarea prin criptovalute, dar au impus un plafon pentru suma care poate fi donată.

Articolul precedentMoody’s plaseză Florence pe locul șapte între cele mai distrugătore uragane. Vezi topul SUA
Articolul următorCereri în sumă de 3,8 miliarde lei, depuse pentru investiții, prin ajutor de stat

Comments are closed.