Cereri în sumă de 3,8 miliarde lei, depuse pentru investiții, prin ajutor de stat

Antreprenorii au depus 32 de cereri pentru investiții, în sumă de 3,8 miliarde lei, susținute prin schema de ajutor de stat, prin care ar urma să fie create 5.242 noi locuri de muncă, arată un comunicat al Ministerului Finanțelor, publicat duminică.

Pentru cele 32 de cereri pentru investiţii, ajutorul de stat solicitat se ridică la suma totală de 1,38 miliarde de lei. 18 dintre proiectele analizate au capital românesc, iar 14 au capital străin, potrivit ministerulu.

Fondurile totale alocate în această schemă sunt de 3,8 miliarde lei

”Ministerul Finanţelor Publice finanţează marile investiţii din sectoarele de activitate de vârf şi dezvoltarea regională, astfel că din 10 septembrie acceptă cereri pentru ajutor de stat în limita a 614 milioane de lei, buget alocat pentru 2018”, se precizează în comunicat.

Solicitările au fost făcute în baza schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr. 807/2014, care susţine investiţiile de mare anvergură, favorizează extinderea activităţilor economice în regiunile defavorizate şi stimulează investiţiile în tehnologii avansate care conduc la crearea de locuri de muncă.

„Sperăm ca în curând efectele să se regăsească în economia reală, iar 2019 să fie un an al investiţiilor care să creeze cât mai multe locuri de muncă. Aşa cum am spus în mai multe rânduri îmi doresc ca românii din străinătate să aibă motive reale pentru a se întoarce acasă”, a subliniat Eugen Teodorovici.

Experţii din minister verifică documentele depuse, iar dacă există neconcordanţe vor fi cerute clarificări. Firmele au la dispoziţie 15 zile lucrătoare pentru a răspunde.

”În cazul în care, în urma evaluării cererilor de acord pentru finanţare se emit scrisori de respingere şi rămân disponibile credite de angajament şi bugetare, vor intra în analiză solicitările rămase în aşteptare. Precizăm că cererile se analizează în ordinea înregistrării acestora la registratura generală a MFP”, se arată în comunicat.

Articolul precedentStatul California interzice Bitcoin în donațiile pentru campaniile electorale
Articolul următorBăncile au fost nevoite să înțeleagă avantajele din colaborarea cu firmele fintech

Comments are closed.