Moody’s plaseză Florence pe locul șapte între cele mai distrugătore uragane. Vezi topul SUA

După ce a bântuit o săptămână coastele statelor de la Oceanul Atlantic, Florence a urcat printre primele locuri din istorie, dar totuși cu o valoare a pagubelor cu mult sub a celor mai devastatoare dezlănțuiri ale naturii din SUA.

Estimările inițiale în privința daunelor provocate de Florence în statele afectate, Carolina de Sud si Carolina de Nord, Moody’s Analytics a estimat un cost al uraganului Florence între 38 de miliarde si 50 de miliarde de dolari, incluzând pagube materiale, pierderi de vehicule si pierderi de ale capacităților de producție. În zona superioară a clasamentului pagubelor provocate, Florence se situează pe locul al șaptelea intre cele mai mari furtuni, după uraganul Andrew din 1992, potrivit estimărilor Moody’s, preluate de WSJ.

Cu toate acestea, daunele pe scară largă sunt mai mici decât cele ale uraganului Harvey, de anul trecut, care a lovit statul Texas și l-a inundat cu ploi ce au durat mai multe zile. Nota de plată a lui Harvey pentru industria de asigurări a fost de 30 de miliarde de dolari, potrivit Wells Fargo Securities, cu vântul de categoria 4 cauzând daune mai grave decât vântul de categoria 1 al lui Florence.

Pe baza estimărilor Moody’s, cele trei uragane de anul trecut au cauzat daune mai mari decât Florence: paguba provocată de Harvey a ajuns la 133,5 miliarde de dolari; de Maria la 120 de miliarde de dolari și de Irma la 84,2 miliarde de dolari, deci un total de 337,7 miliarde de dolari.

Florence, care a atins coasta estică a Statelor Unite pe 14 septembrie luând 41 de vieți în cele două state Carolina și în Virginia, continuă să producă pagube. Râurile continuă să crească, iar peste 600 de drumuri erau încă închise, vineri, în Carolina de Nord. Guvernatorul Carolinei de Nord, Roy Cooper, a avertizat că încă nu este sigur când anume o serie întreagă de persoane evacuate vor putea să se întoarcă acasă, inclusiv cele 3.700 de persoane care rămân în adăposturi.

O parte din râul Cape Fear se așteaptă să crească în continuare, în timp ce râul Waccamaw de la Conway, Carolina de Sud, se estimează că va începe să crească abia de marți sau miercuri săptămâna viitoare, potrivit Serviciului Meteorologic Național al Statelor Unite.

Asigurătorii privați se pregătesc pentru o sumă estimată între 1,7 miliarde de dolari și 5 miliarde de dolari a costurilor totale cauzate de  Florence. Estimările firmelor de modelare a riscurilor de catastrofă includ pagube pentru locuințe, autoturisme și proprietăți comerciale și includ, de asemenea, beneficii incluse în polițe precum cheltuielile de supraviețuire pentru proprietarii de case și întreruperea afacerilor pentru companii, dar de obicei sunt excluse cererile de despăgubiri pe caz de inundații pentru case individuale.

Estimările curente pentru proiectul de lege al industriei de asigurări sunt sensibil mai mici decât unele dintre cifrele discutate la momentul în care Florence se afla în larg cu vânturi de categoria 4.

„Deoarece furtuna a slăbit la categoria 1 odată cu pătrunderea pe uscat, pierderile pentru industria asigurărilor s-au redus semnificativ – până la 5 miliarde de dolari față de o pierdere potențială de 20 miliarde de dolari”, a declarat analistul Wells Fargo, Elyse Greenspan.

 

Articolul precedentImpasul negocierilor pentru Brexit împinge lira sterlină pe tobogan
Articolul următorStatul California interzice Bitcoin în donațiile pentru campaniile electorale

Comments are closed.