Start-Up Nation: Spiritul antreprenorial se va redeștepta la toamnă, când vor fi bani

Programul Start-Up Nation va demara în această toamnă, dar nu se știe precis în ce lună, potrivit celor mai recente informații de la autorități.

„Suntem în plin proces administrativ cu băncile, pentru a primi solicitările și a demara plățile”, a declarat joi ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu Ştefan Oprea, într-o conferință de presă.

Întrebat în ce lună va începe efectiv programul, ministrul a spus că nu poate avansa un termen mai precis.

În cadrul programului pentru anul trecut, ultima zi pentru depunerea cererilor de plată a fost 29 septembrie 2017, iar ultima zi de plată prevăzută este 31 decembrie 2018. Numărul contractelor semnate se ridică la 8.444, iar rezultatele estimate de minister vizează 21.000 de locuri de muncă, din care 16.000 pe segmentele-țintă.

La 30 iunie 2018 au fost creditați 5.834 aplicanți, din care 1.116 cu plata directă, de la agențiile regionale și 4.718 prin credit punte de la băncile partenere.

„Astăzi, sunt peste 6.500 de beneficiari care au acces la finanţare, cei care au aplicat prin băncile partenere şi care au acces la finanţare în mod direct”, a spus Radu Ștefan Oprea.

„Vreau să transmit câştigătorilor din Start-Up Nation 2017 mesajul foarte clar că banii îi aşteaptă în conturile agenţiile regionale şi ale băncilor şi îi rugăm să vină cât mai repede, astfel încât visul lor să devină realitate. Start-Up Nation are scopul de a redeştepta spiritul antreprenorial în România”, a adăugat ministrul.

Întrebat de ce unii beneficiari îşi vând proiectele pe OLX, acesta a precizat că este dreptul lor, însă nu a fost încheiată niciun fel de tranzacţie de acest gen.

„Faptul că vezi o oportunitate de afaceri este până la urmă o dovadă că spiritul antreprenorial în România este viu, iar faptul că nu sunt astăzi tranzacţii arată că programul este bine structurat. Dreptul la proprietate este în Constituţie şi nu trebuie să-l uităm niciodată”, a arătat Oprea.

Articolul precedentS-a confirmat: Gaura la șase luni este 1,6% din PIB. România, sub amenințarea procedurii de deficit excesiv
Articolul următorCursuri gratuite pentru manageri prin programul UNCTAD/EMPRETEC

Comments are closed.