Cursuri gratuite pentru manageri prin programul UNCTAD/EMPRETEC

UNCTAD, organizație a ONU, organizează în România cursuri gratuite pentru manageri și antreprenori, cu un cost total de 504.000 lei.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a anunțat că miercuri, 25 iulie, a fost deschisă aplicația de workshopuri UNCTAD/EMPRETEC România, pentru dezvoltarea capacităților antreprenoriale.

Programul se adresează antreprenorilor existenți sau potențiali, precum și top managerilor, fiind destinată exclusiv persoanelor fizice.

Bugetul total pe 2018 este de 504.000 de lei, iar programul va avea minimum 100 de beneficiari.

Așadar bugetul pentru un participant se va cifra la maximum 5.040 de lei, aproximativ 1.100 de euro.

Astfel, plaja de adresabilitate este foarte largă. Pentru un antreprenor potențial, instruire personală în valoare de 1.100 de euro ar putea fi un mare câștig.

Un antreprenor existent sau un top manager, chiar dacă s-ar gândi la o asemenea sumă, nu va avea nevoie să o ceară de MMACA și de la UNCTAD, pentru că deja o are. Persoanele din această categorie nu vor fi atrase la program de facilitatea în sine, ci de calitatea cursurilor.

Cursurile de pregătire pentru viitorii antreprenori vor avea loc pe perioada a 9 zile într-unul dintre centrele organizatoare. Cursurile sunt gratuite, iar participanții vor avea asigurată mâncarea și cazarea pe durata „taberei” organizate de minister, scrie site-ul de specialitate start-up.ro.

Suma de 504.000 lei va fi împărţită în mod egal celor patru asociații organizatoare – Brașov, Ploiești, Iași, Timișoara – care încheie parteneriate cu instituţii publice sau private, contractează serviciile specifice organizării workshop-urilor, asigură publicarea pe site-ul ministerului de resort a locaţiilor şi perioadelor de desfăşurare a acestora şi asigură cheltuielile de organizare şi promovare a workshop-urilor, precum şi onorariile trainerilor.

EMPRETEC este un program integrat de pregătire, care oferă întreprinzătorilor instruire şi asistenţă tehnică, precum şi un cadru instituţional pentru dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale şi creşterea competitivităţii pe piaţa locală şi internaţională a întreprinderilor mici şi mijlocii.

În acest moment programul este operaţional în 35 de ţări din America Centrală, America Latină, Africa şi Orientul Mijlociu.

Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare  (UNCTAD) este organ permanent specializat al Adunării Generale a ONU, cu sediul la Geneva, creat la 30 decembrie 1964 la Geneva. În prezent, organizația are peste 185 de țări-membre.

Articolul precedentStart-Up Nation: Spiritul antreprenorial se va redeștepta la toamnă, când vor fi bani
Articolul următorRomânia pierde 175 mil. euro dacă SUA și UE nu cad la pace

Comments are closed.