Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi omologul său din Republica Serbia, Tomislav Momirovic, au semnat,la Timişoara, Memorandumul privind construcţia autostrăzii Timişoara – Moraviţa, care va lega rutier cele două ţări, printr-o autostradă, până la Belgrad.

Iniţial, un proiect în acest sens, lansat în anul 2016, prevedea ca partea română să construiască un drum expres pe tronsonul Timişoara – Moraviţa, care să se conecteze la sistemul de autostrăzi din Serbia.

Sorin Grindeanu a declarat că banii necesari finanţării lucrărilor pe tronsonul de 73 de kilometri există, fiind asiguraţi din fonduri europene, iar în primăvara viitoare va fi lansată licitaţia pentru proiectarea şi execuţia şoselei.

„Odată cu semnarea acestui Memorandum, trecem la profil de autostradă Timişoara – Moraviţa. În anul 2016, a mai fost o tentativă de a se semna un astfel de Memorandum, dar din păcate, partea română nu a considerat o prioritate acest proiect. L-am reluat şi în acest moment ne aflăm în elaborarea studiului de fezabilitate. În toamna acestui an vom termina studiul de fezabilitate, iar în primăvara anului viitor va fi lansată licitaţia pentru proiectare şi execuţie, ceea ce înseamnă ca, după evaluarea ofertelor, sper eu, în vara viitoare să înceapă să se lucreze. Avem finanţare, acest proiect face parte din Masterplanul de Transport al României. Lipsea acest Memorandum, pentru a avea autostradă, şi nu drum expres”, a detaliat Sorin Grindeanu.

Vicepremierul Sorin Grindeanu a precizat că valoarea acestui proiect va fi stabilită în urma studiului de fezabilitate. 

 

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentSpania în criză de gaze naturale. Algeria i-a tăiat cu 25% din alimentare, după modelul rusesc
Articolul următorMinistrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a demisionat după acuzațiile DNA. Cum a reacționat premierul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau