Sindicatele din industria aluminiului anunță proteste de amploare în Piața Victoriei

Sindicatele din industria aluminiului, în frunte cu cel de la combinatul Alro Slatina, anunță proteste de amploare pentru săptămâna viitoare. Dacă nu se reglementează prețul energiei, economia României va intra în colaps total, avertizează liderii sindicatelor din domeniu.

Sindicatul Liber Alro, Sindicatul Alroproduct, Sindicatul UPS, afiliate la Federaţia Naţională Sindicală Solidaritatea Metal, împreună cu Sindicatul Aluministul, afiliat la Federaţia Metarom, şi Sindicatul Prelucrarea Aluminiului, Sindicatul Alum Tulcea, afiliate la Federaţia Sindicatelor din Metalurgia Neferoasă comunică următoarele:

In perioada 14 – 17 februarie, între orele 11:00-13:00, vor avea loc la Bucuresti in fata GUVERNULUI ROMANIEI, mitinguri de protest. Motivele acestor manifestaţii sunt următoarele:

  • Reglementarea pieţei de energie, limitarea preţurilor aplicate la energie şi gaz la valoarea celor din decembrie 2020, pentru cel puţin un an. (legea prevede posibilitatea prelungirii până la 3 ani)
  • Instituirea unei diferenţe de tratament între clienţii non-casnici care nu au beneficiat de ajutor de stat, legiferat prin OUG 81/2019, respectiv cei care au beneficiat de prevederile acestui act normativ, în sensul că cei din urmă nu vor beneficia de plafonarea preţului energiei electrice, nu este bazată pe un criteriu obiectiv. Astfel, această diferenţiere este DISCRIMINATORIE pentru că nu a fost vorba despre ajutor de stat, ci returnarea sumelor de bani pe care societăţile le-au achitat ca urmare a plăţilor efectuate pentru emisii de CO2, incluse în preţul energiei).
  • Eliminarea exceptării beneficiarilor OUG 81/2019 de la plafonarea preţului energiei electrice, potrivit OUG 118/2021, astfel cum a fost modificată prin OUG 3/2022 şi plafonarea preţului la maxim 750lei/Mwh.
  • La Alro au fost inchise deja 2 Hale de Electroliză, respectiv Hala 8 şi Hala 9, iar incepând cu data de 9 februarie 2022 se va continua cu oprirea Halei 7 de Electroliza, fapt ce reprezintă închiderea a 60% din capacitatea de producţie. (din 5 hale ramânând funcţionale doar 2).

Urmează ca sute de angajaţi să fie trimişi în şomaj tehnic şi mii de angajaţi ce depind direct sau indirect de Alro să rămână fără locuri de muncă.

ATENŢIE GUVERN!! Economia României va intra in colaps total!! Fără industrie populaţia ţării va fi paralizată/distrusă, iar vina vă va aparţine în totalitate!!
 
TREZIŢI-VĂ LA REALITATE, DEJA ESTE PREA TÂRZIU!!!

La mitingurile organizate pentru datele de 14,15,16 şi 17.02.2022, vor participa şi alte sindicate din Slatina şi din ţară, au transmis, într-un comunicat, organizatorii acțiunilor.

Articolul precedentSunt și PENSIONARI fericiți. Primesc lunar mai mulți bani decât MUGUR ISĂRESCU
Articolul următorMinistrul Finanțelor anunță alocări de 17 miliarde de lei pentru antreprenorii și companiile românești