Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat joi semnarea proiectului de OUG prin care se va aloca cel mai important sprijin pentru mediul de afaceri în vremuri de criză. Potrivit acestuia, este vorba de 17 miliarde de lei pentru antreprenorii și companiile românești. 

„Alocăm în total peste 17 miliarde de lei pentru antreprenorii și companiile românești!
Am proiectat scheme majore pentru un ajutor de stat sub formă de garanţii care acoperă maximum 90% din creditele bancare acordate pentru investiţii şi/sau pentru susţinerea activităţii curente.
Venim și cu o componentă nerambursabilă de maximum 10% din valoarea creditelor, care este finanțată integral din bugetul de stat. Prin programul IMM PROD susținem industrializarea economiei, prin RURAL INVEST finanţăm afacerile din mediul rural, GARANT CONSTRUCT este destinat sectorului construcţiilor iar INNOVATION este conceput pentru a încuraja proiectele inovative bazate pe noile tehnologii.
Mulțumesc întregii echipe care a lucrat non-stop împreună cu conducerile celor trei fonduri din subordinea Ministerului Finanțelor, a scris Adrian Câciu pe Facebook.
Articolul precedentSindicatele din industria aluminiului anunță proteste de amploare în Piața Victoriei
Articolul următorCresc ratele românilor, ROBOR a explodat după majorarea dobânzii BNR