Sunt și PENSIONARI fericiți. Primesc lunar mai mulți bani decât MUGUR ISĂRESCU

Chiar dacă România are cei mai puțini contribuabili la bugetul public de pensii din Uniunea Europeană și cele mai multe pensii speciale, sunt și români care primesc pensii uriașe, pe baza de contributivitate.

Cea mai mare astfel de pensie este de peste 63.000 de lei brut, în ianuarie 2022 și a fost încasată în sectorul 1 al Capitalei. A doua cea mai mare pensie, în valoare de 57.207 lei a fost încasată de o persoană din același sector.

Pensionarii care se bucură de veniturile uriașe au lucrat în sistemul bancar şi în multinaţionale, potrivit Realitatea Plus.

În România sunt cel puţin 100 de pensionari cu o pensie mai mare decât a guvernatorului BNR Mugur Isărescu, arată datele Casei Naţionale de Pensii Publice.

Potrivit datelor oficiale prezentate de Realitatea Plus, veniturile statului din taxe şi impozite pe muncă asigură 27% din PIB, în timp ce media a UE de 40%.

Acest lucru se întâmplă pentru că circa 1,5 milioane de români lucrează la negru, iar 500.000 în regim de persoană fizică autorizată, ceea ce presupune că plătesc contribuțiile minime către bugetul de stat.

  

Articolul precedentCentura București : au început lucrările pentru construirea unei bretele noi la pasajul Bragadiru (DN 6)
Articolul următorSindicatele din industria aluminiului anunță proteste de amploare în Piața Victoriei