Simona Halep a reușit, din a treia încercare, să câștige turneul de mare șlem de la Roland Garros. Finala cu Sloane Stephens a fost câstigată cu 3-6,6-4,6-1.

Meciul de o frumusețe rarisimă are o semnificație aparte. Simona demonstrează că românii pot ajunge ”mai sus de locul doi” și închide pentru totdeauna gura cârcotașilor care îi contestau locul de lider în clasamentul WTA.

De astăzi este campioana absolută a tenisului mondial în acest moment și, pentru mult timp, va rămâne cea mai mare tensimană a României.

Cele 2,2 milioane de euro căștigate odată cu trofeul de la Paris fac din Simona Halep și cel mai bogat sportiv român ”all time”. Se pune întrebarea dacă succesul valoroasei noastre sportive, și la propriu și la figurat, poate fi convertit și în puncte pentru brandul de țară România?

Forţa brandului România scăzuse anul trecut cu 5%, respectiv de la A+ la A, coborând două locuri până pe poziţia 49 în clasamentul Brand Finance 2017.

Dacă saltul record a produsului intern brut (PIB) şi un curs favorabil duseseră anul trecut brandul de țară la 175 miliarde USD, pașii înapoi în faţa corupţiei, diminuarea capacităţii de atragere şi retenţie a talentelor din orice domeniu, precum şi confuzia cadrului legislativ au contribuit la scăderea forţei brandului România în ultimul an. Astfel, creşterea economică nu este convertită în potenţial de dezvoltare, iar factori cum sunt cei menţionaţi, trag România în jos. Este chiar explicația oferită de cei care calculează acest adevărat indice de vizibilitate și încredere.

Deci singură, imaginea Simonei ar putea modifica cu cel puțin un miliard valoarea brandului de țară, cu o singură condiție: exemplul ei să îndemne autoritățile să acorde mai multă atenției tinerilor, talentelor României.

Respectând tânăra generație, asigurându-i condițiile de afirmare, prin menținerea evoluței pe calea europeană, succesul Simonei Halep poate fi valorificat pentru România.

În această după-amiază, România a transmis lumii întregi două mesaje diametral opuse: dârzenia, ambiția și seriozitatea tinerei generații și optuzitatea, manipularea și sfidarea viitorului de către puterea politică cel mai strâns legată de trecutul comunist.

Articolul precedentBanii la saltea, un principiu nesănătos
Articolul următor3,5 milioane de români muncesc afară, pentru țară

Comments are closed.