Șeful Hidroelectrica dă vina pe nivelul extrem de ridicat al birocrației pentru ritmul lent în care se realizează retehnologizarea și dezvoltarea capacităților de producție a energiei electrice. La un for de specialitate, Bogdan Badea a vorbit despre „hoardele de funcționari” din cauza cărora timpi de așteptate pentru orice demers pot ajunge și la câțiva ani.

„Problema este timpul extrem de mare în care trebuie să obţinem avizele de la hoardele de funcţionari pe care le-am creat în România. Trebuie să tragem un semnal de alarmă. Hidroelectrica s-a confruntat cu situaţia în care proiectele verzi pe care vrem să le facem sunt blocate fix de autorităţile de mediu”, a precizat Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica, în cadrul unei conferințe pe teme de energie, citat de Agerpres.

„Când schimbi un echipament vechi cu unul nou, trebuie să stăm ani de zile pentru a obţine acel acord de mediu. (…) Ştim doar când începem, nu ştim şi când se termină acest proces de avizare, de exemplu la Bumbeşti am început acum patru ani”, a continuat şeful Hidroelectrica.

În opinia sa, soluţia este o clarificare a legislaţiei, ca să nu mai lase loc interpretărilor din partea anumitor agenţii regionale.

El a arătat că este nevoie ca autorităţile să-şi stabilească o strategie, pentru ca investitorii să ştie ce au de făcut.

„Cred că este un moment în care trebuie să ne punem picioarele în apă rece, să ne facem o foaie de parcurs, să ştim dacă vrem realist să mai avem capacităţi, dacă vrem să investim în Marea Neagră, trebuie să ne creăm această foaie de parcurs, degeaba vrea un investitor să facă ceva. Nu putem decupla planurile de investiţii ale producătorilor, distribuitorilor, transportatorului, e un moment în care trebuie să mergem coordonat. Dacă nu ne pregătim astăzi, unde vrem să ajungem nu vom ajunge”, a completat oficialul producătorului de energie.

 

 

Articolul precedentNicolae Ciucă: „Aprobăm creşterea punctului de pensie, majorarea alocaţiei pentru copii şi o indemnizaţie suplimentară pentru persoanele cu dizabilităţi”
Articolul următorScenarii pentru buget. Cresc pensiile și unele salariile, nu cresc taxele. Indemnizațiile, sporurile și pensiile speciale, înghețate