Scenariu bombă din tabăra guvernamentală PSD: Taxele și impozitele locale nu vor crește, dar pentru păstrarea în limitele convenite a deficitului bugetar vor fi înghețate pensiile speciale, dar și o serie de indemnizații, precum și spoturi de care beneficiază diverse categorii de bugetari. 

Prevederile apar într-un proiect de ordonanţă care ar urma să fie pus în transparență miercuri seară pentru a fi adoptată în ședința de vineri a Executivului.

Astfel, potrivit unor surse guvernamentale, indemnizaţiile demnitarilor vor fi îngheţate, iar pensiile speciale pentru aleșii locali vor fi din nou prorogate la intrarea în plată cu încă un an.

Pe de altă parte, se analizează scenariile bugetare care ar permite majorarea salariilor infirmierelor şi brancardierilor, a cadrelor didactice şi a militarilor.

O veste bună vine pentru cei care doresc să-și cumpere o locuință:  suma până la care se va percepe TVA 5% ar urma să fie de 140.000 de euro. Măsură era pregătită de anul trecut, dar în ultimele zile din 2020 Florin Cîțu, ministru al Finanțelor la vremea respectivă, a amânat-o cu un an. De asemenea, se are în vedere păstrarea unei cote TVA de 5% și pentru energie, pe perioada iernii, pentru a mai atenua șocul scumpirii energiei.

 

Articolul precedentȘeful Hidroelectrica, nemulțumit de legislația birocratică și de HOARDELE DE FUNCȚIONARI
Articolul următorStatul român, la mâna infractorilor pentru recuperarea falezei de la 2 Mai și Vama Veche – Rolul DNA