Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chiritoiu, este audiat luni în Comisia Economică. Senatorii vor să știe ce măsuri a luat Consiliul Concurenței pentru a ține sub control explozia prețurilor, dar și pe ce criterii au fost fost sancționați, cu predilecție, producătorii români de alimente.

Președintele Comisiei Economice, Daniel Zamfir, i-a cerut lui Bogdan Chirițoiu să explice de ce au fost amendate cu predilecție companiile românești  din industria alimentară.

„Când criza alimentara bate la ușa, Consiliul Concurentei hotărăște, practic, să bage în faliment producătorii de oua si carne de pasare, companii ROMÂNEȘTI, bineînțeles,” a scris Zamfir.

Demersul vine după ce unii dintre producători au contestat în Justiției sancțiunile aplicate de Oficial Concurenței.

De asemenea, președintele Consiliului Concurenței, trebuie să explice și ce măsuri a luat Consiliul Concurenței pentru a ține sub control explozia prețurilor carburanților, ce acțiuni au fost demarate și ce sancțiuni au fost aplicate din până în prezent. Instituția a fost chemată să verifice dacă majorarea prețului la pompă este reală sau rezultatului unei specule.

Articolul precedentCreșterea ROBOR, de neoprit. Ratele românilor explodează
Articolul următorROBOR a trecut pragul psihologic de 5%. Ratele imobiliare s-au majorat cu sute de lei