Preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, le-a recomandat vineri şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană să continue reformele în zona euro, în condiţiile în care creşterea economică este mai lentă decât se preconiza, a declarat un un oficial european pentru Reuters.

Draghi le-a reamntit liderilor europeni că BCE şi-a revizuit de trei ori, în sens negativ, estimările privind principalii indicatori economici din zona euro, subliniind că există „o încredere continuă şi o prudenţă crescută”.

Amintind de faptulă că salariile cresc în multe ţări, Draghi a spus că este la fel de important ca statele din din zonă să respecte regulile bugetare privind deficitul şi datoria publică şi a făcut un apel pentru realizarea de progrese în finalizarea uniunii bancare şi a unui mecanism de garantare a depozitelor bancare.

Şefii de stat sau de guvern ai Celor 27 au convenit, la summitul european desfăşurat joi şi vineri la Bruxelles, asupra unei reforme a zonei euro, inclusiv asupra unui buget al zonei euro, au anunţat vineri cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron.

În iunie 2019 ar urma să se cadă de acord asupra elementelor esenţiale ale acestui buget, care va fi inclus în bugetul Uniunii Europene.

Articolul precedentCea mai periculoasă meserie din România în 2018
Articolul următorAvertisment de la un înalt oficial european: România riscă să piardă investiții din cauza situației statului de drept