Petre Daea – ministrul Agriculturii a anunțat, joi seara, la Realitatea PLUS, că fermierii care au culturi afectate de secetă vor putea beneficia de patru măsuri luate de Guvern pentru ei.

„Trebuie să luăm măsuri în perspectivă pentru secetă. Noi trebuie să ne armonizăm conceptul privind modul în care răspundem la schimbările climatice și felul în care le transpunem în acte normative.

Putem avea secetă sau îngheț care să distrugă culturile. Ai alternativa realizării refacerii suprafeței calamitate. Scopul este să putem cultiva terenul țării și să avem cât mai puține distrugeri în condițiile factorilor climatici schimbători.

Ce am putut face am făcut în 3 zile. Am văzut la fața locului care este situația. Am discutat cu fermierii pentru a vedea ce facem. Am trecut prin 10 județe unde seceta pedologică s-a cuibărit”, a spus Petre Daea, la Realitatea Plus.

„Soluții avem pentru suprafețele cu plante care sunt compromise. Am socotit necesar, după trecerea prin tarlalele țării, am elaborat un ordin comun împreună cu dl Bode, dând ocazia fermierilor să poată valorifica masa vegetativă lăsând 5% dovadă. Fermienrul este scutit de sancțiuni dacă are cultura distrusă.

Sunt 4 instrumente de sprijin. Avem un program „de 3 ori subvenția” pentru fermieri”, a anunțat Petre Daea, joi seara.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentPrețurile pe Litoral explodează, se intră în vârf de sezon
Articolul următorÎntârzieri la metrou: trenurile vor circula, astăzi, la intervale de 10-15 minute. Programul pe magistrale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau