Turiștii care ajung zilele acestea pe litoral se pot aștepta la un nou val de scumpiri, pentru că din 15 iulie se intră oficial în perioada de vârf de sezon. În aceste condiții, este de așteptat ca prețurile să crească, din nou, cu circa 20%-30% și să rămână așa cel puțin o lună. 

Chiar dacă Litoralul românesc pe ansamblu, dar în special stațiuni precum Mamaia și Vama Veche se confruntă cu o criză de clienți, unul dintre motive și preșurile considerate exagerat de mari, acestea vor mai fi majorate odată cu intrarea în vârf de sezon estival.

Așa se face că prețurile care, până la începutul lunii iulie, varia la resorturi de 4 și 5 stele între 500 și 1.500 de lei, din acest weekend acestea sunt undeva între 700 – 1700 de lei.

Și în cazul cazării la hoteluri de 3 si 2 stele,, majorările vor fi vizibile. Astfel, față de media de dinainte de vârf de sezon de 150-400 de lei/noapte, după noile majorări preșurile vor urca spre 200-450 de lei/noapte.

Chiar dacă, formal, 15 iulie este data în care se intră în perioada de vârf de sezon, unele unități de cazare au majorat deja tarifele, iar altele o vor face după weekendul în curs.

Noile majorări de tarife vin în condițiile în care nu doar turiștii, ci și oficialii guvernamentali au recunoscut că prețurile sunt exagerat.

Joi, ministrul Turismului Daniel Cadariu a afirmat, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, că și lui i se par mari prețurile, dar „statul nu poate interveni mercurial într-o economie  de piață”.

Litoralul gol în plin sezon estival, proprietari disperați, prețuri nesimțite: 500 de lei pe oră costă parcarea

 

 

Articolul precedentÎncepe raționalizarea ENERGIEI la nivelul UE. Norme de temperatură in instituții: 19 grade iarna, 25 vara
Articolul următorSECETĂ în România! Ministrul Agriculturii: „Sunt 4 instrumente de sprijin pentru fermieri”