Se anunță o iarnă de coșmar pentru românii cu sobe. Lemnele de foc s-au scumpit cu 15%

Românii care au sobă pe lemne vor plăti în această iarnă cu 15% mai mult față de anul trecut. Drept urmare, oamenii au început deja să se pregătească de sezonul rece. Cei care au un sistem de încălzire pe lemne încearcă să cumpere metrul cub la un preţ rezonabil, însă acesta este mai mare decât anul trecut.

Autoritățile au căutat diferite variante pentru a plafona prețul la lemnele de foc și chiar au promis vouchere pentru consumatorii considerați vulnerabili, situația însă pare scăpată de sub control.

Pretul pentru un metru cub de lemne de foc porneste de la 300 de lei si poate ajunge pana la 1100 de lei, in functie de calitatea lemnului, spun specialisti

Specialiştii se plâng atât de raportul dintre preţul pe care îl au de achitat la licitaţiile organizate de diferite ocoluri silvice şi preţul cu care ar trebui să vândă marfa, cât şi de cheltuielile suplimentare pe care le mai au de suportat, cum ar fi costurile de manipulare şi de transport. În tot acest timp oamenilor le-a rămas doar varianta de a se ruga ca această iarnă să fie una blândă.

Romsilva a publicat pe site-ul său oficial Lista preturilor pentru vanzarea de lemn de foc pentru populatie.

În fiecare an, direcţiile silvice din fiecare judeţ pregătesc o cantitate prestabilită de lemne, care va fi împărţită în mod egal celor care vor să achiziţioneze materia primă.

Articolul precedentRomânia, la masa producătorilor de top – Primul autobuz electric produs în țară, lansat de Automecanica Mediaș la Bruxelles
Articolul următorPensionarii români care ar urma să primească un bonus. Anunțul șefului Casei de Pensii