Școlile din România, dotate cu Internet wi-fi. Contract de 165 mil. lei

O platformă națională integrată va asigura Internet wi-fi în şcolile gimanziale din toată ţara, valoarea contractului fiind 165 milioane de lei.

Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare aşteaptă oferte în acest sens până pe 26 noiembrie.

„Proiectul va crea o reţea naţională de acces de tip campus şcolar wireless, cu prezenţă în şcoli de nivel gimnazial şi cu acces la internet, administrată centralizat de la nivelul regional şi central de management găzduit de infrastructura reţelei naţionale educaţionale”, se arată în anunţul de participare publicat în SEAP, citat de Economica.net.

Criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-preţ, iar finanţarea contractului se va face din fonduri europene, prin Programul Operaţional Competitivitate – POC.

Durata de implementare a contractului va fi de doi ani, fără posibilitatea de reînnoire.

Una dintre condiţiile pentru ca firmele să poată participa la licitaţie este să fi avut în ultimii trei ani o cifră medie de afaceri cumulată de cel puţin 300 milioane de lei şi să se prezinte o listă cu principalele furnizări de produse din ultimii trei ani, cu indicarea valorilor, datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi.

În luna septembrie, Guvernul a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern care prevedea intorducerea internetului wireless în 4.500 şcoli.

Proiectul ar trebui să contribuie indirect la atingerea valorilor ţintă ale indicatorilor din Agenda Digitala 2020, respectiv 50% din instituții de învățământ preuniversitar care folosesc OER (Open Educational Resources), Web 2.0 în educație.

Potrivit caietului de sarcini, obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • crearea infrastructurii tehnice necesare utilizării resurselor şi serviciilor de tip OER și WEB 2.0 în educaţie la minimum 2.000 de şcoli, la finalul implementării proiectului;
  • dotarea unui număr de 4.500 de şcoli cu echipamente wireless;
  • creşterea ponderii profesorilor care utilizează internetul prin wireless-campus la 15%, la finalul perioadei de sustenabilitate a proiectului
Articolul precedentVâlcov și Crețu, contre pe Facebook în timp ce spitalele sunt în…suferință
Articolul următorLarry Ellison a trasat viitorul tehnologiei IT&C: a doua generație Cloud

Comments are closed.