În această săptămână a debutat în San Francisco, California cea mai mare și inovatoare conferință din lume dedicată tehnologiei Cloud. Evenimentul a fost deschis de Președintele Executiv al Oracle și CTO, Larry Ellison, care și-a împărtășit viziunea despre a doua generație a tehnologiei Cloud, creată în mod special pentru companii. Aceasta este mult mai avansată tehnologic și mai sigură în comparație cu orice altă tehnologie Cloud de pe piață.

De asemenea, in discursul său introductiv, Larry Ellison a prezentat principalele evoluții din domeniul tehnologei Cloud dezvoltate de Oracle și în avanpremieră a oferit publicului rezultatele unor teste de referință.

În discursul de deschidere de la ”Oracle OpenWorld”, Președintele Executiv al Oracle și CTO, Larry Ellison, și-a împărtășit viziunea despre a doua generație a tehnologiei Cloud, creată în mod special pentru companii, mult mai avansată tehnologic și mai sigură în comparație cu orice altă tehnologie Cloud de pe piață.

În timp ce prima generație Cloud a fost dezvoltată având la bază o tehnologie de acum câteva decenii, „Gen 2 Cloud” de la Oracle este creată pentru a veni în sprijinul companiilor să își administreze cele mai solicitante volume de date în condiții de siguranță. Cu un concept arhitectural aparte și specificații unice, Oracle Cloud oferă siguranță, performanță și eficientizarea costurilor . În plus, ”Gen 2 Cloud” de la Oracle este singura tehnologie capabilă să execute programe tehnologice cu ajutorul „Oracle Autonomous Data base (Baza de Date Autonomă)”, prima și unica bază de date din domeniu care se actualizată independent.

Structura care a stat la baza dezvoltării ”Gen 2 Cloud”, Oracle Cloud Infrastructure („Infrastructura Cloud Oracle)  este destinată administrării volumelor de lucru în condiții de siguranță. Infrastructura ca serviciu (IaaS), serviciul modern de la Oracle, este compatibil cu Baza de Date Autonoma (Oracle Autonomous Database) și oferă noi nivele de siguranță, de la centru spre periferie, în vederea protejării datelor de importanță crucială.

Ellison a dezbătut și aspectele legate de complexitatea nivelului actual al siguranței cibernetice, despre care a declarat că, “pur și simplu, nu este suficient de bună.” Pentru a rezolva această problemă esențială, acesta a anunțat introducerea noilor servicii de siguranță integrate în Oracle Cloud Infrastructure (Infrastructura Cloud Oracle), cu un nivel superior de automatizare, predictibilitate și depistare, care să ajute la combaterea fraudelor cibernetice. Ellison a prezentat modul în care Baza de Date Autonomă are capacitatea unică de a scana amenințările cibernetice  și de a-și actualiza în timp real programele de securitate, în timp ce previne atacurile și furtul de date, subliniind faptul că nivelul de siguranță al tehnologiei Cloud de la Oracle este de neegalat.

De asemenea, el a prezentat informații și despre Baza de Date Autonomă, cea mai populară și avansată din punct de vedere tehnologic bază de date cloud din lume. Revoluționând managementul datelor, Baza de Date Autonomă  se administrează, se adaptează și se conectează în mod independent, ajutând utilizatorii să integreze mai rapid inovațiile din domeniu, pe o platformă extrem de sigură, care le permite să plătească exclusiv acele servicii pe care le utilizează.

Discutând și despre extinderea capacității Bazei de Date Autonome, Ellison a prezentat, în avanpremieră, noile opțiuni de implementare, inclusiv seviciile „Exadata Cloud Infrastructure” (infrastructura dedicată ”Exadata Cloud”) și „Cloud at Customer” (Cloud la sediul clientului) . Clienții au opțiunea de a-și implementa propriile baze de date în infrastructura dedicată „Exadata Cloud” pentru a-și izola conținutul acestora și a genera chiar un nivel de siguranță și fiabilitate mai mare pentru datele de importanță crucială. Serviciul Oracle ”Cloud la sediul clientului” este ideal pentru clienții care aleg să nu-și transfere datele într-un Cloud public, din motive ce țin de normele de reglementare, dar care doresc beneficiile „Oracle Autonomous Database” (Baza de Date Autonomă) în propriul centru de date.

De asemenea, Ellison a oferit publicului prezent la deschiderea evenimentului rezultatele testelor de referință în urma unor scurte demonstrații, care au pus în evidență imensul decalaj de performanță dintre Oracle și Amazon. Testele de referință au comparat  „Oracle Autonomous Database” (Baza de Date Autonomă)  cu ofertele principale de la Amazon: Baza de Date Autonomă a fost executată în oglindă cu Amazon Relational Database Service (RDS), Amazon Aurora și Amazon Redshift. De asemenea, comparațiile directe au demonstrat capacitatea „Bazei de Date Autonome” de la Oracle de a continua să execute comenzi fără întreruperi pe durata actualizărilor, și au evidențiat diferența dintre 99,95% a fiabilității și disponibilității SLA de la Amazon, care exclude majoritatea timpilor de neoperare programați și neprogramați, cu siguranța celor 99,995% garantați de SLA de la Oracle.

Idei prezentate în discursul lui Ellison:

  • “Obiectivul principal al Gen 2 Cloud de la Oracle îl reprezintă realizarea unei platforme unice și sigure care să ruleze toate datele. Ușor de zis, dar foarte greu de dezvoltat o tehnologie Cloud sigură. A fost nevoie de o redefinire fundamentală a arhitecturii tehnologiei Cloud proprii.”
  • “Pentru a descoperi amenințările, am apelat, în acest proces, la un grad ridicat al celor mai recente versiuni de inteligență artificială și tehnologie de învățare automatizată. Pentru că acum nu ne mai putem lupta stând cu mâinile legate la spate.”
  • “Pe măsură ce trecem de la o generație cloud la alta, obiectivul nostru principal rămâne acela de a vă proteja investițiile în date și aplicații și de a vă facilita transferul acestora la următoarea generație cloud. Am obținut acest lucru cu Gen 2 Cloud.”
  • “Cu Baza de Date Autonomă de la Oracle nu trebuie să învățați sau să faceți nimic special, fapt care o face și mai simplu de utilizat. Datorită ei, dezvoltatorii sunt mult mai productivi, concep aplicații noi, activitatea de analiză a datelor este mult mai eficientă. Iar sistemul dumneavoastră este mult mai fiabil. Pentru că niciodată nu se întrerupe.”

Testați Baza de Date Autonomă de la Oracle gratuit.

Articolul precedentȘcolile din România, dotate cu Internet wi-fi. Contract de 165 mil. lei
Articolul următorCompania aviatică a unui mare de pilot de Formula 1 va opera de la 28 oct, în regim low-cost, zboruri directe spre Viena

Comments are closed.