Scandalul Dieselgate continuă: grupul Volkswagen îl concediază pe șeful Audi

Directorul executiv al Audi, Rupert Stadler, a fost forțat să plece din companie ca urmare a presupusului său rol în scandalul Dieselgate. Stadler a fost eliminat pe deplin din funcția de CEO, marți, precum și poziția sa în consiliile de administrație ale Audi și Volkswagen.

Stadler a fost suspendat din funcția sa de CEO, la începutul acestei veri, în urma faptului că a fost arestat de autoritățile germane pentru suspiciunea că ar fi avut la cunoștință demersurile companiei de a înșela testele privind emisiile.

Stadler a fost CEO al Audi atunci când Dieselgate, scandalul emisiilor, a izbucnit, în 2015. În septembrie 2015, EPA a acuzat compania mamă a Audi, Volkswagen, de instalarea intenționată a unui soft special pe o varietate de autovehicule diesel, care să reducă emisiile de noxe în timpul testărilor pe stand, ceea ce le-a făcut să pară conforme cu normele de poluare în vigoare la acea dată. Însă, atunci când autovehiculele mașinile au revenit pe traseu acel software era dezactivat automat, conducând la o creștere semnificativă a emisiilor de noxe.

Grupul Volkswagen a plătit miliarde dolari amenzi ca urmare a faptului că a fost prins. Stadler, este cel de-al șaselea executiv întemnițat pentru acuzațiile legate de Dieselgate. Arestarea lui i-a determinat pe cei de la Audi să amâne pentru scurt timp lansarea E-tron, prima mașină electrică a companiei. Anunțul ar fi trebuit să aibă loc în luna august, la Bruxelles, acolo unde Audi produce modelul E-tron. În schimb, Audi a lansat mașina în San Francisco, câteva săptămâni mai târziu, conform theverge.com.

CEO-ul temporar al Audi, Bram Schot, nu a făcut nicio referire directă asupra arestării lui Stadler în timp ce se afla pe scena la evenimentul din San Francisco. „Cred că este cunoscut deja faptul că nu ne-am uitat trecutul, nu am uitat de ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani”, a spus el, înainte de a dezvălui mașina. „A trebuit să ne îmbunătățim activitatea, să ne asumăm responsabilitatea și să devenim mai buni decât oricând”, a completat Schot.

Articolul precedentFrica de ROBOR lovește în programul Prima Casă
Articolul următorDecizie UE: Scade TVA pentru cărțile electronice și alte publicații digitale

Comments are closed.