Este scandal pe toate fronturile în Coaliție. Liderii PNL și PSD vor sta față în față, după atacurile din ultima perioadă. Trebuie să discute despre problemele majore cu care se confruntă România: criza din energie, pandemia, dar și PNRR. Liderii coaliției vin cu variante diferite în toate cele trei domenii, dar vor trebui să găsească o soluție comună. 

Ședință crucială a Coaliției în plin scandal. La ora 18.00, marți, se reunesc cei din alianța de guvernare. Până atunci, cei de la PNL vor avea o întâlnire în biroul politic.

Vor discuta despre temele supuse atenției în spațiul public, în special despre PNRR în jurul căruia s-au născut numeroase divergențe.

Social-democrații insistă cu modificarea PNRR, cu precădere pentru pensii, iar liberalii exclud această variantă. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat că Planul Național de Redresare și Reziliență nu va fi renegociat. Ministrul spune că au existat „îngrijorări” ale Comisiei Europene în legătură cu declarațiile unor oficiali români care au cerut renegocierea procentului din PIB alocat pentru pensii. Este vorba de declarația ministrului Muncii, Marius Budăi, care a spus că vrea renegocierea procentului de 9,4%. „Nu există niciun fel de discuție privind renegocierea PNRR”, spune Vîlceanu.

Articolul precedentAlro Slatina, anunţ despre reluarea producţiei de aluminiu electrolitic. Ce se întâmplă din 2023
Articolul următorConstrucția autostrăzii Buzău – Focșani intră în faza de licitație. Anunțul ministrului Grindeanu