Alro anunță că managementul Companiei se concentrează pe găsirea de soluții pentru a restabili producția de aluminiu electrolitic la nivelul anului 2021, începând cu anul 2023, sub rezerva prețurilor la energie de pe piață.

„Căutăm în mod activ soluții pentru a asigura nevoile de energie pentru 2023 pentru toate cele cinci hale de electroliză și, astfel, să ne păstrăm caracteristica de integrare pe verticală a afacerii noastre, deoarece credem că integrarea va rămâne pe termen lung unul dintre principalele avantaje ale modelului nostru de afaceri”,a declarat Marian NĂSTASE, Președintele Consiliului de Administrație al ALRO.

„Pe baza estimărilor noastre actuale, costurile de repornire pentru fiecare hală de electroliză pot fi în intervalul 10-12 milioane USD, în funcție de prețurile materiilor prime la acel moment și de perioada scursă din momentul plasării lor în conservare”,a adăugat Marian NĂSTASE.

În 2022, Compania implementează planul de producție anunțat pentru a redimensiona producția de aluminiu electrolitic și de a lucra cu două din cinci hale de electroliză, luând în același timp măsurile tehnologice necesare pentru a permite o repornire rapidă și eficientă atunci când condițiile pieței de energie revin la un nivel sustenabil.

În plus, ALRO se concentrează pe menținerea numărului de angajați, în măsura maximă posibilă prin redistribuirea forței de muncă a Companiei, astfel încât să îi permită restabilirea producției de aluminiu electrolitic, în 2023, la nivelul anterior, într-o manieră lină și eficientă.

Pentru a atenua impactul asupra cifrei de afaceri a opririi temporare a producției celor trei hale de electroliză, ALRO cumpără în prezent metal primar rece de pe piață. În acest fel, Compania intenționează să mențină sau chiar să crească producția de produse prelucrate, în timp ce pentru produsele din aluminiu primar mai puțin profitabile, producția va fi ajustată. Astfel, managementul ALRO estimează că cifra de afaceri pentru 2022 se va menține cel puțin la nivelul din 2021, planul de producție adoptat fiind cea mai bună soluție pentru condițiile actuale de piață.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentNoua schemă de ajutor la energie și gaze intră în vigoare astăzi
Articolul următorScandal pe toate fronturile în Coaliție: Cîțu și Ciolacu, față în față! Facturile tot nu scad, ce vor face guvernanții

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau