Construcţia autostrăzii Buzău – Focşani intră în faza de licitaţie, odată cu transmiterea în sistemul de achiziţii publice – SICAP a anunţului de participare pentru realizarea tronsoanelor 1 şi 4.

Anunțul a fost făcut marţi, pe propria pagină de Facebook, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Astăzi a fost transmis spre SICAP Anunţul de Participare la licitaţia pentru construcţia tronsoanelor 1 şi 4 – Tronsonul 1 (4,60 km): Buzău – Vadu Paşii, Tronsonul 4 (10, 94 km): Mândreşti Munteni – Focşani Nord. Autostrada Buzău – Focşani este una din secţiunile Autostrăzii Moldova (A7) şi face parte din Coridorul 3 – Bucureşti – Regiunea NE (Moldova) (OR3). Cele două tronsoane vor fi construite în 20 de luni de la data semnării contractului cu finanţare prin PNRR”, a precizat Grindeanu.

Potrivit oficialului, la momentul actual, documentaţia pentru Tronsoanele 2 şi 3 se află la ANAP, pentru verificare, iar în cel mai scurt timp va fi transmis spre SICAP anunţul de participare la licitaţie. Segmentele respective de autostradă vizează Tronsonul 2, în lungime de 30,80 km – între Vadu Paşii şi Râmnicu Sărat, respectiv Tronsonul 3, pe o distanţă de 36,10 km, ruta Râmnicu Sărat – Mândreşti Munteni.

Proiectul autostrăzii Buzău – Focşani are o valoare de 7,26 miliarde de lei (inclusiv TVA), este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), fiind prevăzut în Master Planul de Transport General.

La finalizarea lucrărilor, Autostrada Buzău – Focşani (al doilea segment al Autostrăzii Moldova) va avea o lungime de 82,44 de km.

Articolul precedentScandal pe toate fronturile în Coaliție: Cîțu și Ciolacu, față în față! Facturile tot nu scad, ce vor face guvernanții
Articolul următorȘeful ANPC: „Să stingem lumina în camera în care nu e nimeni. Ajută la raționalizarea consumului, dar sprijinim și mediul”