Scandalul politic legat de noile măsuri în energie ia amploare. După ce Autoritatea Națională pentru Reglementare în domeniul Energiei, condusă de un reprezentant al PSD, avertiza că furnizorii vor dispărea de pe piață dacă ordonanța nu va fi modificată, ministrul PNL al Energiei a transmis că ANRE a fost prezentă la discuțiile prealabile.

„Tot ce a propus ANRE se regăsește în OUG 27, textul ei fiind avizat de către ANRE. Nu cred că Ordonanța încalcă vreo directivă europeană, de altfel modelul de impozitare din Ordonanță nu este inventat de noi, ne-am inspirat din tiparul grecesc, care a fost notificat la Comisia Europeană”, a transmis Virgil Popescu.

Potrivit acestuia, procedurile din OUG sunt necesare pentru că piața de energie a fost perturbată de tranzacțiile succesive, care au crescut artificial prețul, iar prin noile reglementări ANRE are pârghiile pentru a combate speculațiile din piață, prin amenzi ce ajung la 5% din cifra de afaceri.

„În data de 9 septembrie, la Bruxelles, voi prezenta deciziile luate de Guvern referitoare la Ordonanța de Urgență”, a mai precizat Virgil Popescu.

Rareș Bogdan cere demiterea conducerii ANRE: Se joacă cu focul!

Articolul precedentRareș Bogdan cere demiterea conducerii ANRE: Se joacă cu focul!
Articolul următorGazprom nu mai repornește ROBINETUL Nord Stream 1. Livrările spre Europa trebuiau reluate sâmbătă