Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a lansat un atac dur la ANRE, vineri, după ce instituția a transmis că ordonanța de plafonare a prețurilor poate scoate de pe piață unii furnizori de energie:

”Subminează statul român, domnul Chiriță (Dumitru Chiriță, președintele ANRE, n.red.) se joacă cu focul. Cer revocarea întregului Consiliu, răbdarea mea s-a încheiat”, a transmis Rareș Bogdan.

Liderul liberal reproșează conducerii ANRE că a participat la facerea ordonanței și, ulterior, a ”lovit în credibilitatea premierului”:

”Domnii de la ANRE subminează statul român, a premierului și cinci miniștri care au semnat ordonanța. Domnul Chiriță de la ANRE se joacă cu focul, cu românii și cu piața de energie. Este cel care a semnat această ordonanță. Au participat la toate discuțiile, la discuțiile din coaliția de guvernământ. La 18:07 și-a dat avizul și și-a pus semnătura pe această ordonanță. Este absolut incredibil, ANRE subminează statul român, lovește în credibilitatea primului ministru (…) Mai mult decât atât, luni solicit în calitate de prim-vicepreședinte PNL o întâlnire de urgență și punerea pe ordinea de zi a revocării întregului Consiliu. În Spania s-a ajuns la desființarea ANRE și reînființarea ei (…) Răbdarea mea s-a încheiat în privința ANRE, arată extrem de clar că nu servește interesul cetățeanului, nu respectă premierul, nu respectă piața de energie”, spune Rareș Bogdan. 

Reacția lui Rareș Bogdan vine după ce Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), arbitrul pieței energetice din România, a avertizat guvernul, într-o notă, că ordonanța de urgență adoptată joi pentru plafonarea facturilor încalcă flagrant regulile europene pentru că limitează comerțul comunitar cu energie.

Ordonanța Guvernului pentru energie, criticată de ANRE: „Furnizorii ar putea să dispară de pe piață”

Articolul precedentEuropa și SUA trebuie să-i spună un „NU” mult mai ferm unui criminal precum Putin – Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România
Articolul următorScandal pe ordonanța privind PLAFONĂRILE. Virgil Popescu: Tot ce reclamă ANRE se află în ordonanță