Samsung investește 22 de miliarde în tehnologie pentru a se menține în frunte

Samsung Group va investi 22 de miliarde de dolari în inteligența artificială, tehnologia mobilă 5G, componente electronice pentru automobile și zona de business biofarmaceutic, în căutarea noilor zone de creștere.

În marcarea unor domenii specifice de investiții, planul este primul de acest fel pentru conglomeratul industrial și de tehnologie și sugerează un accent mai mare decât de obicei pus pe extinderea în sectoare noi, deoarece zonele axate pe semiconductoare și pe telefoane inteligente au început să prezinte semne de slăbiciune.

Investiția este, de asemenea, parte a unui plan mai mare, pe o durată de 3 ani, în valoare de 160 de miliarde de dolari, destinat creării de locuri de muncă și de a asigura fluxuri de venituri proaspete și furnizează astfel primul indiciu al direcției pe care o va lua Samsung după eliberarea din închisoare a moștenitorului grupului, Jay Y. Lee, acuzat de dare de mită.

„Dimensiunea totală a investiției nu este surprinzătoare. Dar Samsung poate fi mai activ în zona de fuziuni și achiziții pentru a face față mai bine provocărilor legate de inteligența artificială și tehnologia 5G, acum când Lee a revenit pe deplin la afacerea sa”, a declarat Greg Roh, analist la Hyundai Motor Securities.

Samsung Electronics a declarat că anunțul a urmat „multor luni de deliberări și revizuiri” din partea grupului.

Samsung Electronics, compania de vârf a grupului și liderul mondial pe parte de producție de chipset-uri de memorie și smartphone-uri, nu a oferit o defalcare a cifrelor, dar a declarat că va oferi fonduri pentru cea mai mare parte a investiției.

Aceasta a mai declarat că grupul intenționează să extindă in mod semnificativ capacitatea de cercetare din zona inteligentei artificiale (AI), crescând numărul de cercetători AI avansați la 1.000 în centrele sale globale de AI și să investească masiv în segmentul biofarmaceuticelor.

Planul de 160 de miliarde de dolari include atât cheltuieli de capital, precum și de cercetare și dezvoltare în chipset-uri și ecrane și marchează o creștere cu 6% a cheltuielilor sale în ultimii trei ani.

Din total, 116 miliarde de dolari vor fi cheltuiți în Coreea de Sud și se preconizează că vor crea 40.000 de locuri de muncă, cu 20.000 mai mult decât planurile anterioare de angajare, a se mai arată în comunicatul Samsung.

Samsung Group are 62 de entități afiliate, cu active totale în valoare de 355 de miliarde de dolari, potrivit Comisiei de comerț din Coreea de Sud.

Articolul precedentPeste 1,5 miliarde de euro este valoarea dividendelor acordate de companiile de top de la BVB
Articolul următorASF aprobă majorarea capitalului social al Euroins România la 532,823 milioane de lei

Comments are closed.