ASF aprobă majorarea capitalului social al Euroins România la 532,823 milioane de lei

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobt majorarea capitalului social al companiei Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A. cu 2,3 milioane de lei, până la valoarea de 532,823 milioane de lei, potrivit datelor publicate de ASF.

În şedinţa din 8 august, ASF a aprobat și o serie de măsuri privind cadrul de funcţionare a pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private.

Au fost adoptate modificările aduse actului constitutiv ca urmare a majorării capitalului social al societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A. cu suma de 2,297 milioane de lei, de la 530,525 milioane de lei la 532,823 milioane de lei.

În domeniul Reglementare au fost adoptate modificarea şi completarea Codului Depozitarului Central S.A. privind liberalizarea decontării tranzacţiilor încheiate în afara sistemelor de tranzacţionare, respectiv Proiectul de Instrucţiune privind întocmirea şi depunerea situaţiei financiare interimare de către entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de ASF – Sectorul Instrumentelor şi Investiţiilor Financiare. Proiectul va fi publicat pe site-ul ASF, timp de 10 zile, pentru consultare publică.

De asemenea, pe segmentul de Supraveghere s-au aprobat rezultatele controlului periodic efectuat la societăţile Destine Broker de Asigurare – Reasigurare S.R.L., S.S.I.F. Romcapital S.A. şi Aegon Pensii – Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A., în calitate de administrator al F.P.A.P. Vital şi F.P.F. Aegon Esential;

Potrivit comunicatului ASF au mai fost avizate numirea lui Franz Fuchs în calitatea de membru al Consiliului de Supraveghere, pentru un nou mandat, la societatea Omniasig Vienna Insurance Group S.A. şi a Costinei Niculae ca membru al Consiliului de Administraţie, pentru un nou mandat, la societatea Onix Asigurări S.A.

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/ 2012 aprobată prin Legea 113/ 2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Articolul precedentSamsung investește 22 de miliarde în tehnologie pentru a se menține în frunte
Articolul următorDeficitul comercial a urcat în primele șase luni cu 8,35%, la 6,3 miliarde euro

Comments are closed.