Samsung inaugurează, în India, cea mai mare fabrică de telefoane din lume

În această săptămână, Samsung va inaugura cea mai mare fabrică de telefoane mobile din lume, în India, care este cea de-a doua piață de smartphone-uri din lume. Extinderea, care va fi pe deplin completă în 2020, este de așteptat să dubleze nivelul actual al producției din India, de la 68 la 120 de milioane de telefoane pe an.

Gigantul sud-coreean de electronice produce deja telefoane în India de peste un deceniu (cu prima fabrică datând din 1996), în timp ce o majoritatea competitorilor a fost în mare parte pasivă în această privință. La începutul acestui an, de exemplu, Apple a început să producă modelul iPhone 6S, după ce a produs anterior un mic lot de iPhone SE.

Împreună cu impulsul asupra locurilor de muncă, o astfel de producție localizată ar putea deveni, de asemenea, o modalitate de a contribui la reducerea costurilor dispozitivelor. Guvernul Indiei, firește, este încântat de anunțul Samsung ca fiind rezultanta inițiativei sale „Made in India” și, ca atare, prim-ministrul Narendra Modi a participat la ceremonia de deschidere, împreună cu președintele sud-coreean, Moon Jae-in, care a acționat ca reprezentant al celei mai mari companii din țara sa.

„Fabrica Noida, cea mai mare fabrică de telefonie din lume, este un simbol al angajamentului puternic al Samsung față de India și un exemplu strălucitor al succesului programului „Made in India” al guvernului”, a declarat CEO-ul Samsung India, într-un comunicat. „Samsung este un partener pe termen lung al Indiei. Noi am mai produs în India, producem pentru India, dar de acum vom produce pentru întreaga lume. Suntem aliniați la politicile guvernamentale si vom continua sa căutam sprijin pentru ni se îndeplini visul nostru de a face din India un centru de export global pentru telefoane mobile”, a mai adăugat oficialul Samsung.

India reprezintă o piață masivă și în plină creștere a smartphone-urilor. Anul trecut, țara a întrecut Statele Unite, devenind cea de-a doua piață la nivel global după China. Un astfel de angajament în privința producției locale va fi, fără îndoială, un drum lung pentru Samsung, care se situează în prezent ca producătorul smartphone-urilor numărul doi din țară, în spatele Xiaomi.

Articolul precedentDragnea a găsit 20 de mld de dolari în textul Legii Offshore, chiar în ziua adoptării acesteia
Articolul următorMastercard lansează carduri cu scanere de amprente digitale

Comments are closed.