Mastercard lansează carduri cu scanere de amprente digitale

Mastercard a organizat discuții cu băncile din Marea Britanie cu privire la introducerea pe piață a cardurilor de plată biometrice.

Compania a testat deja cardurile cu scanere de amprente, care sunt folosite pentru a verifica identitatea clienților. Acestea sunt destinate să înlocuiască utilizarea parolelor și să accelereze procesul de efectuare a plăților online și a tranzacțiilor contactless în magazin.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat, pentru CNBC, că se poartă discuții cu băncile în vederea lansării cardurilor biometrice.

„Utilizarea parolelor pentru a autentificare este o metodă depășită deja, consumatorii uitând parolele în timp ce comercianții de retail se confruntă cu coșuri de cumpărături abandonate în dreptul caselor”, a declarat Ajay Bhalla, președintele diviziei de riscul și securitate globală la Mastercard.

„În tehnologia plăților, acesta este un lucru către care tindem pe măsură ce trecem de la numerar la card, de la parolă la amprentă și, mai departe, către tehnologii inovatoare, cum ar fi inteligența artificială. Este mult mai ușor să te autentifici cu o amprentă sau un selfie, și este și mai sigur”, a completat Bhalla.

Migrarea spre biometrie reflectă o schimbare mai largă care are loc chiar acum în industria plăților. În luna ianuarie, Uniunea Europeană a implementat a doua directivă privind serviciile de plată (PSD2), o reglementare menită să accelereze tranzacțiile și să ofere companiilor terțe acces la datele clienților băncilor, astfel încât să poată construi produse mai bune.

Conform noilor reguli, clienții trebuie să-și confirme identitatea după fiecare cinci plăți contactless efectuate. Mastercard a declarat că tehnologia biometrică este în curs de testare în Africa de Sud. Visa – principalul rival al Mastercard – testează, la rându-i, cardurile biometrice în Cipru.

Directiva PSD2 a pus băncile și furnizorii de servicii financiare majore sub o presiune intensă pentru a-și îmbunătăți capacitatea digitală și pentru a-și acorda acces la date dezvoltatorilor.

Făcând pasul către forme de plată biometrice, cum ar fi senzorii de amprente digitale și tehnica de scanare a ochilor, compania a declarat anul trecut că dorește să fie prima bancă europeană care să lanseze autentificarea pe bază de scanarea irisului, pentru a simplifica plățile și a elimina procesul de fraudă.

Articolul precedentSamsung inaugurează, în India, cea mai mare fabrică de telefoane din lume
Articolul următorTheresa May: “Pregătiți-vă pentru ce este mai rău!”

Comments are closed.