Salariul minim ar putea fi din nou majorat, iar pentru angajații care lucrează cu fonduri europene sunt pregătite sporuri. Asta, deși majorarea salarială de 50% a fost eliminată din ordonanța dată de guvern. Ministrul Muncii a vorbit în exclusivitate la Realitatea PLUS despre inechitățile din sistemul public. 

Guvernul majorează salariile bugetarilor care nu au primit bani în plus în ultimii ani, deoarece legea a fost înghețată.

„Sumele sunt undeva până în 150 de lei per angajat, alți angajați vor lua și mai puțin”, a spus ministrul.

Deși nu mai apare în ordonanța care urmează să fie aprobată, Guvenul nu a renunțat nici la sporurile pentru angajații de la stat care lucrează cu fonduri europene. Inițial, ei ar fi trebuit să primească 50% din salariul de bază.

„Vom veni în curând cu o rearanjare a acestor sporuri, astfel încât să nu fie inechități între ordonatorii de credite. Adică, un angajat de la un minister să ia un spor mai mare decât altul de la alt minister, în condițiile în care lucrează pe același proiect, de exemplu”, a explicat Marius Budăi.

Vești bune sunt și pentru angajații din privat. Ministrul Muncii anunță creșterea salariului minim, însă abia din ianuarie.

„Eu nu sunt adeptul ca în România să punem categorii de cetățeni împotriva altor categorii de cetățeni. În septembrie îmi doresc să stârnesc în consiliul tripartit o discuție onestă, astfel încât împreună cu partenerii sociali – patronate și sindicate – să găsim o soluție astfel încât de la 1 ianuarie să mai crească salariul minim”, potrivit ministrului.

Pe de altă parte, majorarea pensiilor este încă incertă. Coaliția de guvernare anunță, însă, că lucrează la un nou pachet de măsuri sociale, pentru a sprijini cetățenii săraci în vremuri de criză.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentJurnalistul Dan Bucura: România ar putea face bani din rezervele de gaze. În schimb, ni se vinde himera din Marea Neagră
Articolul următorPSD, atac dur la ministrul Energiei: Românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței lui Virgil Popescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau