Scandal uriaș în coaliția de guvernare. PSD îl atacă dur pe Virgil Popescu și îl numește pe acesta „incompetent”. Social-democrații îi cer ministrului Energiei să vină urgent cu soluții să oprească creșterea nejustificată a prețului la gaze și energie electrică. 

„Românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței lui Virgil Popescu!

Virgil Popescu, ministrul Energiei, este total lipsit de idei referitor la ce măsuri ar trebui luate pentru a compensa creșterile de prețuri la energie electrică, gaze naturale și combustibil. PSD a propus încă de anul trecut soluția reglementării prețului pentru o perioadă determinată de timp, dar PNL s-a opus, alegând varianta subvenționării în condițiile unui deficit bugetar în creștere,” se spune în textul elaborat de deputatul PSD Mihai Weber și postat pe pagina oficială de FB a social-democraților.

„După pierderea unui an în care datoria publică a crescut pentru a susține această compensare aleasă de ministrul Energiei, ajungem la concluzia că propunerea PSD este singura în măsură să stopeze prețurile care deja nu mai au nicio justificare economică.

Majoritatea țărilor din Europa au luat zeci de măsuri pentru a proteja populația și economia, în timp ce în România nu s-a avut în vedere decât soluția cea mai păguboasă pentru statul român, aceea de a compensa niște prețuri deja scăpate de sub control.

Soluția reglementării prețului la energie a fost adoptată și de alte țări și, mai mult, au fost alese și alte măsuri alternative care să calmeze haosul impus de anumiți jucători de pe piață.

(….)  Ținând cont de faptul că se apropie sezonul rece în care va crește consumul și, prin urmare, vor crește costurile atât pentru populație, cât și pentru agenții economici, îi cer imperativ domnului ministru al Energiei să se trezească și să vină urgent cu soluții care să oprească și să descurajeze creșterea nejustificată a prețurilor la energie și gaze. Poate alege dintre soluțiile propuse de PSD sau soluțiile adoptate de alte țări din Uniunea Europeană, însă trebuie să o facă urgent, fiindcă românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței sale”, a scris Mihai Weber, deputat #PSD.

Articolul precedentSalariul minim va crește din ianuarie! Marius Budăi, despre inechitățile din sistemul public
Articolul următorPNL, reacție la atacurile din PSD împotriva lui Virgil Popescu: Așteptăm discuții oficiale, nu răspundem la comentarii pe Facebook