Salariul minim net ar urma să crească, de la 1 ianuarie, cu 250 de lei

Guvernul propune o creştere netă a salariului minim pe economie de 10%, adică 250 de lei, de la 1 ianuarie anul viitor, a declarat premierul Florin Cîţu, marţi, la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

„Aş vrea să aprobăm în premieră, să avem o variantă a salariului minim şi a formulei şi a dinamicii pe următorii ani până la 1 octombrie dacă se poate. (…) Ceea ce propunem noi este o creştere brută de aproape 11%, ceea ce înseamnă o creştere netă a salariului minim de la 1 ianuarie de 10% şi cu o formulă care să fie aplicată de acum încolo, de la 1 ianuarie 2022”, a afirmat premierul, citat de Agerpres.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a explicat propunerea Executivului în detaliu. Astfel, este vorba de o majorare a salariului minim brut de la 2.300 la 2.550. De majorare ar urma să beneficieze aproximativ 1.970.000 de oameni, ceea ce înseamnă 34,7% din numărul total de salariaţi activi, potrivit ministrului Muncii.

Impactul financiar al majorării, potrivit ei, va fi unul consistent, de aproximativ 1,8 miliarde de lei.

Propunerile Guvernului au fost înaintate deopotrivă, sindicateloe şi organizaţiilor patronale

 

 

Articolul precedentRomânii vulnerabili, loviți de BIROCRAȚIE: Cerere de 14 pagini pentru ajutorul la încălzire
Articolul următorMinistrul Finanțelor, anunț despre TĂIEREA excepțiilor de la plata impozitului și a contribuțiilor – Care sunt domeniile VIZATE