S-au răzgândit: Audierea lui Zuckerberg se va transmite live

Reuniunea Parlamentului European de marți, 22 mai, cu CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, va fi difuzată în direct, au declarat oficialii parlamentari precum și cei ai companiei, după îndelungi controverse asupra planurilor care, inițial, vizau o audiere cu ușile închise.

Președintele Parlamentului, Antonio Tajani, care a fost criticat de o serie de europarlamentari și oficiali de rang înalt în privința aranjamentelor făcute inițial pentru discuțiile pe teme ce țin de confidențialitatea datelor, a declarat că  „este o veste bună” faptul că Zuckerberg a fost de acord cu difuzarea în direct a audierilor.

Ulterior, un purtătorul de cuvânt al Facebook a declarat că „Așteptăm cu nerăbdare întâlnirea și suntem încântați că va fi transmisă în direct” asta după ce, inițial, nu s-a ajuns la un acord în această privință, cel mai probabil din cauza Facebook. În același context, nu trebuie uitat nici faptul că Mark Zuckerberg a refuzat să dea curs invitației făcute de autoritățile din Marea Britanie, în urma scandalului Cambridge Analytica.

Noutatea vine după ce parlamentarii UE și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că întâlnirea va fi organizată în spatele ușilor închise.

Zuckerberg, fondatorul gigantului de social media din SUA, va veni în Europa pentru a-și susține compania după scandalul privind vânzarea de date cu caracter personal către o Cambridge Analytica, o companie de consultanță politică britanică care a lucrat, printre altele, pentru campania electorală a președintelui american Donald Trump.

El se va întâlni cu Tajani și cu liderii partidelor din Parlamentul European la Bruxelles de la ora 19:15, ora Bucureștiului, marți.

De asemenea, Zuckerberg urmează să se întâlnească miercuri cu președintele francez Emmanuel Macron.

Acțiunile Facebook, pe plus cu peste 24% pe plus în ultimul an, se tranzacționează în prezent la aproximativ 184 de dolari, foarte aproape de maximul istoric, de 195 de dolari, atins în februarie, împingând astfel capitalizarea bursieră la peste 534 de miliarde de dolari.

 

Articolul precedentHidroelectrica și-a aranjat ploile în trimestrul I: Profit net de peste 50%!
Articolul următorCe caută angajatorii și ce doresc angajații, de nu se întâlnește cerea cu oferta

Comments are closed.