Gigantul de internet rusesc Yandex a lansat miercuri primul său smartphone, după câteva săptămâni de suspans pentru fanii tehnologiei, potrivit RTE.

Compania din spatele celui mai utilizat motor de căutare din Rusia și din spațiul ex-sovietic și-a diversificat aria de activitate pentru a-și apăra cota de piață împotriva Google, creând aplicații telefonice populare pentru a comanda taxiuri sau mâncare.

Noul smartphone, numit Yandex.Phone, va fi scos la vânzare joi în Rusia și pe piața globală. Telefonul va costa 17.990 ruble (269 dolari) și va funcționa cu sistemul Android. În timp ce designul a fost creat de Yandex, dispozitivul este produs efectiv în China.

Gigantul Yandex a debutat în anii 1990 ca un motor de căutare similar cu Google, dar de atunci s-a extins cu sute de aplicații pe care rușii le folosesc în fiecare zi.

Rușii au mai avut o tentativă de a intra pe piața telefoanelor inteligente, cu o altă companie, dar a fost mai degrabă un eșec. YotaPhone, terminalul cu ecran dublu LCD/E-Ink, a fost lansat în 2013 și nu a convins piața.

Acum șansele sunt mult mai mari ca Yandex.Phone să fie un succes.

Articolul precedentBugetarii intră în austeritate. Adio tichete de vacanță și prime!
Articolul următorCărțile electronice ar putea avea TVA redus la 5%