Federația Editorilor Europeni salută adoptarea directivei europene prin care TVA este redusă pentru publicațiile digitale, iar statelor UE sunt încurajate să reducă la minimum impozitarea cărților în orice format. În România, TVA pentru cărțile tipărite este 5%, dar cărților electronice li se aplică o cotă de 19%.
Începând de marți, 4 decembrie 2018, statele membre ale Uniunii Europene au dreptul să aplice cote reduse de TVA (în unele cazuri super reduse sau zero), la publicațiile digitale. Ieri a fost ziua în care a intrat în vigoare Directiva Consiliului (UE) 2018/1713 din 6 noiembrie 2018 de modificare a Directivei 2006/112/CE în ceea ce privește cotele taxei pe valoarea adăugată aplicată cărților, ziarelor și periodicelor, se spune într-un comunicat al Federația Editorilor Europeni.

După salutarea adoptării acestei legi fundamentale, Federația Editorilor Europeni ar dori să mulțumească din nou tuturor statelor membre pentru sprijinul lor, precum și tuturor membrilor Federației pentru munca lor neîntreruptă în această privință

Rudy Vanschoonbeek, președintele Federației Editorilor Europeni, a declarat: „Vrem acum să încurajăm toate statele membre care nu au făcut încă acest lucru să profite de această minunată oportunitate și să reducă la minimum povara fiscală pe care o are lectura în întreaga Uniune”.

Articolul precedentRușii au lansat primul smartphone Yandex. Cum arată concurentul telefonului Google
Articolul următorMinistrul Finanțelor infirmă înghețarea salariilor