Roșu intens pe Wall-Street: indicii americani pierd tot ceea ce au câștigat în 2018

Acțiunile americane și-au extins, marți, scăderile recente, cu indicele S&P 500 consemnând un minim al ultimelor trei săptămâni, ca urmare a scăderilor acțiunilor din sectorul energetic, din cel al vânzărilor cu amănuntul, dar și din cel de tehnologie.

Spre exemplu, acțiunile Target Corp. au scăzut cu 10%, la 69 de dolari, în urma faptului că profitul aferent celui de-al treilea trimestru a fost sub estimările analiștilor. Pe de altă parte, investițiile companiei în afacerile sale online, costurile salariale în creștere și reducerile de prețuri au afectat marjele operaționale. 

Acest gen de vești din partea companiilor din sectorul de retail se adaugă la incertitudinile investitorilor, care au deja o atitudine negativă cauzată de amplele scăderi recente din sectorul de tehnologie, de estimările reduse în privința dinamicii viitoare a creșterii economice la nivel global și de perspectiva unor dobânzi la dolar în creștere.

Indicii S&P 500 și Dow Jones au intrat pe teritoriu negativ pentru acest an, în timp ce indicele Nasdaq de tehnologie a scăzut la cel mai redus nivel din ultimele șapte luni, conform datelor furnizate de Reuters.

Acțiunile Apple Inc. au scăzut cu 4,89%, la 176,98 de dolari, ca urmare a îngrijorărilor continue ale investitorilor cu privire la slăbirea cererii pentru iPhone. Astfel, cotația Apple a ajuns la cel mai scăzut nivel consemnat din luna mai a anului curent. Acest gen de semnale pot avea implicații pe scară largă pentru întreg spectrul companiilor de tehnologie și de internet.

Scăderile acțiunilor Apple cumulate în perioada recentă au depășit, ca dinamică, 20% față de valoarea lor de vârf, adică aproximativ 250 de miliarde de dolari față de închiderea sesiunii de tranzacționare din 3 octombrie.

Graficul zilnic al acțiunilor Apple, sursa: tradingeconomics.com

Goldman Sachs a redus estimarea de preț pentru acțiunile pe Apple, pentru a doua oară în doar o săptămână, declarând că balanța dintre prețul și caracteristicile oferite de noul iPhpne XR ar putea să nu fie receptată foarte bine de utilizatorii din afara Statelor Unite.

Declinul generalizat de marți a apărut la doar o zi după ce membrii grupului FAANG – Facebook, Amazon, Apple, Netflix și Alphabet (compania-mamă a Google) – au închis sesiunea de tranzacționare în „bear market territory”, adică în scădere cu peste 20% față de maximele înregistrate în ultimul an.

Articolul precedent– REVISTA PRESEI – Cursul euro ar trebui să fie la 5 lei, dar BNR nu-l va lăsa să crească
Articolul următorPrăbușirea Bitcoin continuă: a ajuns la peste 25% în doar o săptămână. Analiștii acuză o mentalitate de genul cazinourilor

Comments are closed.