Prăbușirea Bitcoin continuă: a ajuns la peste 25% în doar o săptămână. Analiștii acuză o mentalitate de genul cazinourilor

Picajul Bitcoin a continuat și în sesiunea de marți, criptomoneda scăzând până la cel mai redus nivel din acest an, ajungând să coste doar 4.500 de dolari, adică un declin de aproximativ 25% în doar o săptămână.

Bitcoin a atins un minim în zona a  4.327 de dolari, cea mai scăzută valoare înregistrată din octombrie 2017.

Graficul zilnic al Bitcoin, sursa: tradingeconomics.com

„Era de așteptat să apară o ieșire din intervalul de tranzacționare”, a declarat Mati Greenspan, analist la în cadrul companiei de brokeraj eToro, pentru Reuters. „Atunci când ai prețul într-un interval de mișcare atât de strâns încep să apară din ce în ce mai multe ordine stop-loss care, acum, au ajuns să fie declanșate”.

Ripple și Ethereum, cea de-a doua și de-a treia monedă în funcție de capitalizare, au scăzut cu 14 și, respectiv, 16%, înainte de a recupera, doar parțial, pierderile suferite.

Scăderile de marți ale criptomonedelor au coincis cu scăderi ample ale piețelor financiare. Atât acțiunile europene cât și cele americane scăzut ca urmare a faptului că rezultatele slabe din sectorul de vânzări de retail, precum și dinamica negativă a Apple au condus la lichidări de poziții pe principalele piețe ale lumii.

Bitcoin a scăzut cu peste 75% în acest an, de la un vârf de aproape 20.000 de dolari care a fost atins în decembrie 2017, ca urmare a faptului că investitorii de retail intraseră atunci într-una dintre cele mai mari bule speculative din istorie.

Traderii și participanții la piață au pus picajul recent pe seama ordinelor de vânzare ample înregistrate pe exchange-urile ce oferă tranzacționare cu efect de levier din Asia, cum ar fi OKEx și Bitmex.

„Prezența efectului de levier face ca day-traderii să fie atrași de piețele asiatice”, a declarat Michael Moro, CEO al Genesis Global Trading din New York, unul dintre cele mai mari birouri de tranzacționare de tip over-the-counter.

„Celor care riscă și tranzacționează bazându-se pe un efect de levier de 100 de ori, le este foarte dificil să se gândească la asta ca la o investiție. Apare, deci, logic că este o mentalitate de genul cazinourilor”, a completat Michael Moro.

Articolul precedentRoșu intens pe Wall-Street: indicii americani pierd tot ceea ce au câștigat în 2018
Articolul următorPrestatorii de servicii sunt în topul angajatorilor din România

Comments are closed.