Guvernul Dăncilă vrea să își treacă numele pe filmele de la Hollywood

Guvernul Dăncilă intenționează să finanțeze filme realizate de americani în România, cu sume de până la 10 milioane de euro, acordate în anumite condiții.

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat luni, la Palatul Victoria, bilanțul guvernării la șase luni.

Ea s-a referit şi la programul în baza căruia se acordă ajutorul de stat pentru producţiile de film realizate în România.

„Au fost discuţii foarte ample cu casele de film de la Hollywood, care s-au arătat interesate de acest program şi vor să vină în România pentru a realiza aici producţiile”, a declarat Dăncilă, conform Agerpres.

„Guvernul va suporta din cheltuielile de producţie şi personal 35% pentru producţia realizată în România, plus 10% dacă promovează România în film. Ca şi condiţii, avem faptul că suma totală a ajutorului poate fi de 10 milioane de euro pentru un film, cel puţin 20% din producţie să fie făcută în România, dar şi menţiunea că filmul a fost realizat cu sprijinul Guvernului României. Este un mod foarte eficient de promovare a României, dar şi un sprijin important pentru renaşterea industriei cinematografice din România”, a menţionat şefa Guvernului.

Premierul a punctat, totodată, că o altă măsură de stimulare a economiei este ajutorul de stat acordat investiţiilor mai mari de trei milioane de euro.

„Firmele beneficiază de un ajutor de stat cuprins între 25 şi 50% din valoarea investiţiei, în funcţie de judeţul în care se realizează investiţia. Încercăm astfel să reducem decalajele economice şi să direcţionăm investitorii către zonele în care există un disponibil mai mare de forţă de muncă”, a mai declarat Dăncilă.

Premierul a vorbit şi despre Programul ‘Start-up Nation”, implementat de Guvern pentru stimularea şi dezvoltarea de noi afaceri, dar şi ca o alternativă oferită tinerilor de a rămâne în ţară pentru a-şi face propria afacere.

„Doar în acest semestru au fost 5.834 de beneficiari, care au încasat fondurile nerambursabile fie direct de la agenţiile regionale, fie sub forma creditelor bancare care vor fi rambursate de către Guvern. Dincolo de beneficiile economice, aş vrea să subliniez impactul social pozitiv: aceste firme aduc un plus de circa 21.000 de noi locuri de muncă în economie”, a afirmat ea.

Articolul precedentGigantul Airbus vrea să fuzioneze cu BAE Systems pentru a concura cu SUA
Articolul următorRomânii plătesc dobânzile pentru tinerii de până la 55 de ani

Comments are closed.