Rolls-Royce a prezentat primul SUV din istoria sa de 114 ani, un model denumit Cullinan, după cel mai mare diamant descoperit vreodată.

Prețul automobilului pornește de la 325.000 de dolari.

Sub capotă găsim un motor V12 de 6,75 litri cu o putere de 563 CP și 850 Nm. Viteza maximă de 250 km/h.

„Astăzi stabilim un nou standard. Am creat o nouă clasă de motorizare, o nouă mașină, destinată șoferilor mobili, cu o perspectiivă global, bine conectați la realitățile cotidiene. Spiritul lor de aventură și de îndrăzneală cerea un automobil modern, de lux, care să îi ducă oriunde în lume și să se întâlnească acolo, la cele mai înalte perspective. Cullinan este acel automobil”, a declarat Peter Schwarzenbauer, chairman Rolls-Royce, citat de businessinsider.com.

Rolls-Royce Cullinan folosește noua platformă „Architecture Of Luxury” şi este potrivit companiei primul SUV  “three-box” lansat pe piaţă. Acest lucru înseamnă că a fost delimitat clar spaţiul pentru motor, pentru pasageri şi pentru bagaje, scrie site-ul de specialitate auto-bild.ro.

Noul automobil oferă o capacitate a portbagajului de 560 litri şi pentru prima dată regăsim opţiunea de a rabata bancheta. Spaţiul obţinut este astfel de 2.245mm şi 1.930 litri.

Cele două scaune individuale din spate  sunt separate de o consolă centrală fixă, care include un dulap de băuturi cu refrigerare. Un geam de sticlă desparte zona pasagerilor de cea pentru bagaje şi poate menţine o temperatură constantă chiar dacă portbagajul este deschis. Mai mult, luxosul SUV poate fi coborât cu 40 mm pentru a facilita urcarea pasagerilor. Cullinan poate fi comandat şi în configuraţie cu cinci locuri.

În ultimul deceniu, cererea mondială pentru crossover-uri și SUV-uri a explodat, în timp ce piața sedanelor tradiționale s-a contractat. Această schimbare a fost resimțită în întreaga industrie prin intermediul mașinilor tip sport tradiționale, dar și a marcilor de lux cum ar fi Jaguar, Porsche, Maserati și Alfa Romeo, toate acestea mergând masiv pe mâna SUV-urilor.

Articolul precedentMicrosoft și DJI, parteneri într-un proiect de 25 milioane dolari
Articolul următorPreţurile din România, cu 20% mai mari din cauza lipsei de autostrăzi

Comments are closed.